Star Wars Jedi: Survivor ook veeleisend op console

News
woensdag, 19 april 2023 om 16:30
star wars jedi survivorf1680607586
Veel Star Wars fans kijken al een tijdje uit naar Star Wars Jedi: Survivor. Het ziet er namelijk naar uit dat dit vervolg op Fallen Order nog groter en beter is. Groter is de game in ieder geval, zo blijkt nu ook uit de ruimte die hij inneemt op consoles.
Onlangs bracht EA naar buiten wat de systeemeisen waren voor de PC-versie van Star Wars Jedi: Survivor. In veel opzichten waren de eisen eigenlijk best bescheiden, maar de vereiste opslag was wel erg opvallend. De PC versie had namelijk 155 GB vrije ruimte nodig, het liefst op een SSD.
Dat is bijna drie keer zoveel als Fallen Order en zelfs zonder die vergelijking is het behoorlijk aan de maat, aangezien de meeste console games niet verder komen dan 80 GB. Hoop dat console-spelers minder ruimte nodig zouden hebben lijkt nu bovendien onterecht. De vereiste opslag op PS5 en Xbox Series X is kleiner, maar het verschil is niet groot.

Hoeveel SSD-ruimte heeft Star Wars Jedi: Survivor nodig op PS5 en Series X?

Volgens het meestal betrouwbare Twitter-account PlayStation Game Size heeft Star Wars Jedi Survivor namelijk een ruime 147 GB nodig op PS5. Dat is een nauwelijks noemenswaardig verschil met de PC versie. Xbox Series X-eigenaren komen er iets beter vanaf met ongeveer 139 GB.
Er wordt beweerd dat als je de kleinst mogelijke versie van de game wil spelen, je een Xbox Series S moet gebruiken. Daarop zou de game maar 44 GB zijn. Daar is alleen geen concreet bewijs voor, dus het is verstandig om evengoed rekening te houden met een grotere download.