Zo ziet de loodzware training van Max Verstappen eruit

News
woensdag, 19 april 2023 om 17:30
max verstappen 2023 fotoshootf1676976528
Formule 1-coureurs krijgen tijdens een race te maken met enorm veel G-krachten. Daarom worden de coureurs onderworpen aan een loodzware training, zoals nu te zien is met de workout van Max Verstappen.
Soms wordt er gezegd dat F1-coureurs geen echte sporters zijn, aangezien rondjes rijden in een Formule 1-auto niet hetzelfde is als een fysieke activiteit zoals een marathon of bokswedstrijd. Toch kan niet iedereen zomaar een raceauto instappen en zonder problemen een ronde over het circuit rijden. Je moet er wel degelijk een atleet voor zijn.
Tijdens een race krijgen coureurs namelijk te maken met enorm veel G-krachten. Als een F1-auto op hoge snelheid door een bocht gaat, dan komt er al snel 5G op de nek van een coureur te staan. Het is dan ook uitermate belangrijk dat de coureurs extreem fit zijn.
Het trainingsregime voor een F1-coureur is daarom niet misselijk. Red Bull Racing heeft nu via Instagram een aantal oefeningen gedeeld die Max Verstappen moet uitvoeren. Met name de laatste oefening is een hel voor de Nederlander: “Deze is het ergst!”

Voorbereiding voor GP Azerbeidzjan

Verstappen is nu weer terug te vinden in de gym om zich voor te bereiden op de volgende Grand Prix. Aankomend weekend is er nog geen race, maar daarna gaat de actie eindelijk weer los in de Formule 1, na bijna een maand geen Grand Prix te hebben gehad.
De volgende race is in Azerbeidzjan, op het beruchte stratencircuit van Baku. Elk jaar lijkt er wel iets spectaculairs of chaotisch te gebeuren op het circuit, dus het zal een Grand Prix zijn die je niet wil missen!

Populair Nieuws