Disney+ met reclame valt erg mee

News
vrijdag, 09 december 2022 om 14:00
disneylogof1632855639
Disney+ introduceert, net als Netflix, een abonnement met reclame. Bij Netflix heeft dat reclame-abonnement een aantal kanttekeningen, maar bij Disney+ is dat een stuk minder. Dat blijkt nu het abonnement in de VS beschikbaar is.
Vanaf vandaag kunnen klanten in de VS kiezen voor een Disney+ abonnement met reclame, genaamd Disney+ Basic. Dat abonnement krijgt de prijs dat het standaard abonnement eerst had, terwijl het abonnement zonder reclame duurder wordt. Uit onderzoek blijkt dat veel klanten liever reclame kijken dan meer betalen.
Maar wie overstapt op basic hoeft geen al te bittere pil te slikken. In tegenstelling tot Netflix haalt Disney+ namelijk maar weinig weg bij het Basic abonnement. Zo kun je gewoon blijven kijken in 4K met HDR. Ook kun je nog steeds zeven profielen per account instellen en op vier apparaten tegelijk streamen.
Zelfs de content van beide abonnementsvormen is hetzelfde. Bij Netflix is sommige content niet beschikbaar voor Basic omdat de licenties voor uitzenden met of zonder reclame niet hetzelfde zijn. Netflix heeft (nog) niet met alle partijen een deal kunnen bereiken, maar Disney+ is dat blijkbaar wel gelukt. Het helpt natuurlijk ook dat Disney zelf eigenaar is van veel van de content, zodat er geen sprake is van licenties.

Welke features mist Disney+ Basic?

Toch moet ook Disney+ Basic enkele features missen. Zo kun je geen content downloaden, kun je geen gebruik maken van GroupWatch en SharePlay en ondersteunt het abonnement geen Dolby Atmos geluid. Dit nieuwe abonnement komt in 2023 naar Nederland, maar een exacte datum is er nog niet.