Top 10 best verkochte Switch games ooit - Ongekende successen!

Article
maandag, 04 juli 2022 om 15:30
ring fit adventure reveal toont beelden van fitnessgame voor switch 154536f1620301235
De Switch">Nintendo Switch is inmiddels alweer dik vijf jaar oud. In die eerste vijf jaar heeft Nintendo tal van pareltjes op de markt gebracht en die verkopen enorm goed. De tien best verkochte Switch games ooit zetten we daarom voor je op een rijtje.
Momenteel is de Switch natuurlijk nog niet uit de schappen. De lijst met games hieronder is dan ook gebaseerd op de meest recente cijfers die tot nu toe beschikbaar zijn. Dat zijn op het moment van publicatie de verkoopcijfers die op 31 maart 2022 bekend zijngemaakt.

10. Ring Fit Adventure

  • Releasedatum: 19 oktober 2019
  • Aantal verkochte exemplaren: 14,09 miljoen
We trappen deze lijst toepasselijk af met een game waarin trappen daadwerkelijk een optie is. Ring Fit Adventure kennen we natuurlijk als de fitness game van Nintendo die in combinatie met een grote sportring wordt verkocht. Dat je van de game daadwerkelijk als een rund zweet is logisch, want je kunt alleen het verhaal uitspelen door oefeningen te verrichten.
Dit doe je stukje bij beetje iedere dag tot je op een gegeven moment afgetraind bent en als Adonis door het leven gaat. Voorwaarde daarvoor is natuurlijk ook wel een gezond dieet, maar dat moet je zelf regelen. Het fitnessleven valt bij Switch-gebruikers in ieder geval in de smaak, want er zijn al 14,09 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan sinds de release op 19 oktober 2019.
pokemon lets go pikachu eevee gameplay demo uitgelicht 140654 4f1659705438

9. Pokémon Let’s Go Pikachu! & Let’s Go Eevee!

  • Releasedatum: 16 november 2018
  • Aantal verkochte exemplaren: 14,35 miljoen
Dat de Pokémon-games goed verkopen is geen geheim, maar dat deze opvallende twist op de bekende formule zo goed uit de startblokken is geschoten, valt wel op. Game Freak leverde met Pokémon Let’s Go Pikachu! & Let’s Go Eevee! namelijk titels af waarbij de manier van Pokémon vangen compleet op de kop werd gezet. Er werd namelijk gekozen voor de Pokémon GO-methode.
Ondanks initiële kritiek werden de twee versies toch redelijk goed ontvangen. Dat blijkt in de verkoopcijfers ook. De games die zich (voor de zoveelste keer) in Kanto afspelen wisten in 3,5 jaar 14,53 miljoen keer verkocht te worden.
pokemon brilliant diamond shining pearl releasef1637078022

8. Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl

Releasedatum: 19 november 2021
Aantal verkochte exemplaren: 14,63 miljoen
Waar de Let’s Go games het goed deden, is voor Nintendo inmiddels duidelijk dat een traditionele remaster van klassieke Pokémon-games meer in de smaak valt. Tenminste, die manier van werken pakt qua verkoopcijfers beter uit, want in nog geen half jaar tijd hebben Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearl samen 14,63 miljoen exemplaren verkocht.
Toch zijn de remakes van de Nintendo DS-titels niet heel erg geliefd. Ondanks dat het goede games zijn, zoals we in onze uitgebreide review, duidelijk maken, zijn er ook aspecten die minder goed zijn. Zo zijn fans nog steeds boos over de artstyle en features die niet uit Pokémon Platinum zijn meegekomen.
h2x1 nswitch supermarioparty image1600wf1656340606

7. Super Mario Party

  • Releasedatum: 5 oktober 2018
  • Aantal verkochte exemplaren: 17,78 miljoen
Party games doen het goed op de Switch en daar is goede reden voor. Nintendo heeft het systeem zo ontworpen dat deze perfect is voor gebruik binnen het gezin, maar ook gemakkelijk meegenomen kan worden voor een feestje bij vrienden. Een game die dan eigenlijk onmisbaar is, is Super Mario Party.
Tot eind vorig jaar was het de enige Mario Party-game die op de Switch beschikbaar was. Dat bleek een goede keuze te zijn, want doordat de titel een goede drie jaar als enige Mario Party-game te vinden was op de Switch. Inmiddels is daar Mario Party Superstars bijgekomen, een remake die onderdelen van oudere Mario Party-games verzameld tot één game, dus is het aannemelijk dat de verkoopcijfers van Super Mario Party nu langzaam zullen stagneren.
super mario odyssey reviewf1593989838

6. Super Mario Odyssey

  • Releasedatum: 27 oktober 2017
  • Aantal verkochte exemplaren: 23,50 miljoen
Toch zijn de verkoopcijfers van Super Mario Party in vergelijking met Super Mario Odyssey nog enigszins aan de lage kant. De 3D-Mario game die in het eerste jaar van de Switch verscheen heeft namelijk iets meer dan vijf miljoen exemplaren extra op zijn naam staan. De game is dan ook wel een jaartje langer op de markt.
Toch is het ook de insteek van de game die meespeelt, want Super Mario Odyssey is een 3D-Mario-game die je co-op kunt spelen met een vriend op de bank. Combineer dat met tal van prachtige werelden vol geheimen om te ontdekken en superieure platform-mechanics en je hebt één van de beste Mario-games uit de recente geschiedenis. Het is simpelweg één van de toppers op het systeem.
pokemon sword and shield check ivf1574772198

5. Pokémon Sword & Shield

  • Releasedatum: 15 november 2019
  • Aantal verkochte exemplaren: 24,27 miljoen
Dat Pokémon-fans houden van nieuwe ervaringen is via de release van Pokémon Sword & Shield wel duidelijk. Deze 2019-titel bracht een gloednieuwe regio met zich mee en tal van nieuwe features, waaronder een Raid-systeem, en zelfs twee uitbreidingen. Al met al was het genoeg om 24,27 miljoen exemplaren over de toonbank te laten vliegen.
Opvallend genoeg werd de game in eerste instantie niet al te positief ontvangen. Grafisch is de game wat teleurstellend en ook het ontbreken van de National Dex viel niet in de smaak. Ondanks de minpunten is de game toch een gigantisch succes en is het op de Switch één van de beste Pokémon-titels.
si wiiu thelegendofzeldabreathofthewild image1600wf1656340771

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  • Releasedatum: 3 maart 2017
  • Aantal verkochte exemplaren: 26,55 miljoen
Nintendo is een meester in het uitbrengen van games die systemen als warme broodjes over de toonbank laat vliegen. Een goede game bij de lancering is daarvoor vaak de sleutel gebleken. Voor de Nintendo Switch was het The Legend of Zelda: Breath of the Wild.
Met de game wist Nintendo de bekende reeks opnieuw uit te vinden door een open-wereld te creëren die compleet verschilt van de open-world games die we daarvoor kenden (The Witcher, Fallout, Assassin’s Creed). Het bleek een meesterzet te zijn, want Breath of the Wild is de meest succesvolle Zelda-game ooit met 26,55 miljoen exemplaren verkocht. Een tweede deel staat daarom voor 2023 op de planning.
ssb switch 01f1576616555

3. Super Smash Bros. Ultimate

  • Releasedatum: 7 december 2018
  • Aantal verkochte exemplaren: 14,09 miljoen
Het brons in de lijst met best verkochte Switch games ooit gaat naar Super Smash Bros. Ultimate. De grootste Smash-titel is inmiddels alweer bijna vier jaar oud en toch is de ontwikkeling pas recentelijk afgerond. Ontwikkelaar Bandai Namco Studios en Sora waren namelijk tot en met 2021 nog bezig met nieuwe fighters voor de game.
In de jaren sinds release heeft de game 28,17 miljoen exemplaren verkocht. Dat zijn meer verkochte exemplaren dan dat er GameCubes verkocht zijn sinds de Nintendo console in 2001 uitkwam. Toevallig was dat ook de console die de legendarische reeks vol vechtersbazen liet exploderen in populariteit via Super Smash Bros. Melee. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een discussiepunt welke game beter is: Melee of Ultimate.
animal crossing new horizonsf1589988440

2. Animal Crossing: New Horizons

  • Releasedatum: 20 maart 2020
  • Aantal verkochte exemplaren: 38,64 miljoen
2020 was een verschrikkelijk jaar door de coronapandemie. Wat alleen ook duidelijk is, is dat gaming opblies doordat niemand het huis kon verlaten. Geen game toont dat beter aan dan Animal Crossing New Horizons. De titel kwam vijf dagen na de eerste lockdown in Nederland uit en bleek in het kikkerlandje een enorm succes.
Wereldwijd bleek de game ook enorm aan te slaan. Gedurende de lockdowns wist de game bijna 40 miljoen keer over de toonbank te vliegen. Daarmee heeft één op drie huishoudens met een Switch een exemplaar van Animal Crossing New Horizons, wat zeer zeldzaam is voor een console die meer dan 100 miljoen keer is verkocht.
2022 02 11 mario kart 8 deluxef1644576160

1. Mario Kart 8 Deluxe

  • Releasedatum: 28 april 2017
  • Aantal verkochte exemplaren: 45,33 miljoen
Het goud in deze lijst kan maar naar één game gaan. Geen game is zo populair op de Nintendo Switch als Mario Kart 8 Deluxe. De racetitel heeft inmiddels 45,33 miljoen exemplaren verkocht en dat aantal gaat alleen maar toenemen. Al helemaal nu Nintendo werkt aan een uitbreidingspas voor de game.
Mario Kart 8 Deluxe is voor Nintendo een goudmijn die is gebouwd op een stevige basis, namelijk de Wii U game. Die titel wist geen publiek te vinden door de falende console, maar op de Switch kreeg de game een tweede leven en wist de titel te stijgen naar ongekende hoogtes. Dat Mario Kart 9 nog steeds niet onthuld is, is dan ook volkomen logisch.