Ontwikkelaars twijfelen aan Banjo-Kazooie terugkeer

News
dinsdag, 04 juli 2023 om 14:00
super smash bros ultimate banjo kazooief1642581658
Sommige games zijn niet weg te denken uit de industrie, maar helaas zijn er ook titels die stilletjes verdwijnen. Al jaren zouden veel fans Banjo-Kazooie een grootse terugkeer gunnen. Maar de ontwikkelaars van de originele games hebben hun twijfels of het mogelijk is.
Banjo-Kazooie werd onlangs 25 jaar, een mijlpaal die bij franchises waarin nog games verschijnen meestal groots gevierd wordt. Dat is voor Banjo-Kazooie helaas niet het geval, maar VGC interviewde voor de gelegenheid een aantal teamleden van de originele game. Het onderwerp van een gloednieuwe titel kwam daarbij ook ter sprake, maar helaas zien de makers het niet snel gebeuren.
Er zijn vooral twijfels of er publiek is voor een nieuwe Banjo-Kazooie. Componist Grant Kirkhope geeft aan dat hij vreest dat het Banjo-fandom een soort bubbel is: hij komt veel mensen tegen die erg van Banjo-Kazooie houden, maar hij vraagt zich af of er echt genoeg fans zijn om de miljoenen te investeren die nodig zijn voor een grote nieuwe game. Ook programmeur Chris Sutherland heeft zulke twijfels.
Hij vertelt dat er jarenlang nauwelijks een publiek leek te zijn voor platformers. Dat Nintendo er succes mee beleeft lijkt meer uitzondering dan regel. Dat Banjo-Kazooie Nuts ‘n’ Bolts een beetje een zwart schaap is in de reeks laat zien dat een ander genre met dezelfde personages niet echt een optie is.

Kan Banjo-Kazooie terugkomen met een remaster?

Steve Mayles, die de look van Banjo en Kazooie ontwierp, heeft wel een suggestie voor hoe de franchise terug kan komen. Volgens hem is een remaster van de originele games de beste optie, zodat Microsoft de interesse kan peilen zonder al te veel geld uit kan geven. Mayles heeft wel een belangrijke kanttekening: volgens hem kan een remaster eigenlijk alleen slagen als hij ook op een Nintendo-platform uitkomt.