‘Nintendo blaast dode franchise nieuw leven in’

News
maandag, 20 maart 2023 om 14:00
20211005 switcholed8f1633465772
Het zijn bij Nintendo vaak dezelfde franchises die altijd op een nieuw deel kunnen rekenen. Fans van Mario, Zelda of Kirby vrezen nooit dat hun favoriete game ooit verdwijnt, maar dat is voor andere reeksen wel eens anders. Er zijn nu geruchten dat Nintendo toch bezig is met een schijnbaar vergeten reeks.
Wat betreft first-party Nintendo-games zijn snelheidsduivels vaak aangewezen op Mario Kart. Die game is alleen wel gericht op een vrij casual publiek, ook al kan hij op hoog niveau best moeilijk zijn. Met F-Zero, Nintendo’s racing-game die wat meer bekend stond om zijn uitdaging, lijkt al jaren min of meer dood.
Maar daar zou relatief snel verandering in komen, zo beweert YouTuber Nintendo Prime te hebben vernomen. Volgens hem is Next Level Games bezig met een remaster van de geliefde GameCube-titel F-Zero GX. De studio maakte eerder Luigi’s Mansion 2 en 3 en kwam vorig jaar met Mario Strikers Battle League Football.
Nintendo Prime heeft het niet altijd bij het rechte eind, maar dit gerucht over een F-Zero revival is niet geheel nieuw. Vorig jaar dook het al op in de vorm van een tease van Twitteraar Syluxhunter. Deze persoon lekte destijds ook de juiste releasedatum van Bayonetta 3 en een aantal games uit een Nintendo Direct Mini, dus er zijn schijnbaar geloofwaardige bronnen voor dit F-Zero gerucht.

Komt F-Zero GX naar de Switch?

Het is zeker niet ondenkbaar dat Nintendo een F-Zero verrassing op de planning heeft staan. De razend populaire Switch is een goed platform gebleken voor franchises die lange tijd schijnbaar vergeten waren, zoals in de afgelopen twee jaar te zien is geweest aan de verschijning van maar liefst twee Metroid-games. Na de zomer heeft Nintendo bovendien weinig op de planning staan voor de Switch: een remaster van een geliefde game is op zijn minst goed vulmateriaal, zeker nu grotere titels mogelijk langzamaan bewaard gaan worden voor een Switch 2.