Xbox consoles beginnen steeds meer op PC te lijken

News
vrijdag, 24 september 2021 om 18:30
xbox met controllerf1632480503
Xbox krijgt een nieuw dashboard. In deze update wordt er ook een nieuwe versie van Edge toegevoegd. Deze nieuwe versie kan een stuk meer dan de huidige Xbox Edge versie die we al kennen, waardoor de consoles steeds meer op een PC beginnen te lijken.
Na zes maanden van testen komt de nieuwe versie van Edge naar Xbox. Dat meldt Microsoft in een nieuwe Xbox Wire. Met deze versie kan je een stuk meer dan met de vorige versie van Edge. De nieuwe app lijkt erg op de browser die we al kennen van PC.
De enige functies die momenteel nog ontbreken zijn de opties om in developer mode te gaan en je kan nog geen extensies toevoegen. Dit zijn kleine dingen vergeleken met wat er nu allemaal wel mogelijk is met de nieuwe versie van Edge op de Xbox consoles.

Wordt de Xbox meer dan een game console?

Microsoft heeft er namelijk ook voor gezorgd dat Edge nu ondersteuning heeft voor het gebruik van een muis en een keyboard. Je kan hierdoor programma's zoals Word, Powerpoint of Excel Online kunnen gebruiken, waardoor je zou kunnen werken via je Xbox. Je kan ook games buiten de Xbox Store halen. Steam en Google Stadia zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken via Edge.
Of Edge vaker gebruikt zal gaan worden op de Xbox of niet zal later duidelijk moeten worden. Het is ten minste wel duidelijk dat Microsoft de grens tussen de PC en de Xbox steeds dunner wil maken. Dit blijkt ook uit het feit dat er meer manieren komen om games van de console speelbaar te maken op PC. Dit gaat bijvoorbeeld via het Cloud gamen via de Xbox Game Pass. Door de Xbox app kan je op de PC deze games spelen.
De update zou vanzelf moeten verschijnen wanneer je je Xbox One of Xbox Series X/S opstart. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je via de instellingen kijken of je de update handmatig kan laten uitvoeren.

Populair Nieuws