Microsoft sluit nieuwe 10-jarige deal voor Activision Blizzard games

News
dinsdag, 11 april 2023 om 16:30
call of duty modern warfaref1650897229
Ondanks dat waakhonden zich nu geen zorgen meer maken over exclusiviteit, blijft Microsoft deals sluiten. De uitgever heeft nu een 10-jarige deal gesloten met provider EE voor Xbox en Activision Blizzard games.
Microsoft doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de overname van Activision Blizzard groen licht krijgt. Eén van de belangrijkste argumenten tegen de overname is de mogelijke monopoliepositie die de uitgever krijgt. Niet alleen op het gebied van console gaming, maar ook cloud gaming.
Daarom heeft Microsoft de laatste tijd langdurige deals gesloten met onder andere Nintendo en Nvidia, om te garanderen dat games van Activision Blizzard - met name Call of Duty - naar andere platformen en streamingdiensten komen.
Daar komt nu de volgende 10-jarige deal bij, zo meldt VGC. Deze keer gaat het om EE, een internet en mobiel netwerk provider in het Verenigd Koninkrijk. De deal moet ervoor zorgen dat Xbox en Activision Blizzard games speelbaar zullen zijn voor klanten van EE.

Een opmerkelijke deal

Hoe klanten van de provider alleen de games kunnen gaan spelen, dat is momenteel nog de vraag. EE heeft namelijk geen eigen streamingdienst, al kunnen klanten nu al een abonnement nemen op Xbox Game Pass voor een gereduceerde prijs.
Momenteel heeft Microsoft dan ook al een deal lopen met EE. De aangekondigde samenwerking is dan ook opmerkelijk en niet zo vanzelfsprekend als de deals met Nintendo, Nvidia en streamingdienst Boosteroid.

Populair Nieuws

Laatste Reacties