WhatsApp laat gebruikers shoppen en betalen in de app

News
woensdag, 12 april 2023 om 14:00
whatsapp g644384112 1920f1658738905
Meta heeft een nieuwe feature bedacht voor WhatsApp, die kleine ondernemingen moet helpen. Gebruikers kunnen nu namelijk shoppen en betalen in de app zelf.
Er wordt al een lange tijd gewerkt om WhatsApp meer te maken dan alleen een chatdienst. Meta wil de app namelijk ook een manier maken voor gebruikers om te communiceren met kleine ondernemers, die de app voor hun zaken en betalingen kunnen gebruiken.
Dat is nu eindelijk mogelijk voor ‘een klein aantal ondernemingen’, zo heeft Mark Zuckerberg aangekondigd via Facebook. Die optie wordt beschikbaar gemaakt voor meer ondernemingen in de komende maanden.
Met de nieuwe optie is het voor gebruikers mogelijk om te betalen voor goederen en diensten in de app zelf bij ondernemingen die zijn aangesloten. Gebruikers hoeven daarvoor dus niet een andere app of website te openen en kunnen direct betalen via creditcard, debitcard of prepaid kaarten.

Is de feature voor iedereen beschikbaar?

Momenteel is de feature alleen gelanceerd in Brazilië, waar Meta al meerdere pogingen heeft gedaan. Zo kwam WhatsApp in 2020 al met een manier voor gebruikers om onder elkaar betalingen te doen, maar die werd een paar dagen later al geblokkeerd door de centrale bank van Brazilië. De opties lijken op dezelfde features in de Chinese app WeChat van Tencent.
WhatsApp is ook met soortgelijke features bezig in India, maar het is niet bekend of de feature wereldwijd uitgerold gaat worden. Of we dus betalingen via WhatsApp kunnen gaan doen in Nederland is nog even afwachten.

Populair Nieuws

Laatste Reacties