Gamers mogen Microsoft aanklagen van de rechter

News
maandag, 23 januari 2023 om 21:00
De overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt door veel marktautoriteiten onderzocht. Maar ook particulieren houden zich bezig met de kwestie in de vorm van een aanklacht. Microsoft wilde deze graag van tafel hebben, maar daar wil de rechter niets van weten.
Het lijkt misschien voorbehouden aan marktautoriteiten om de overname van Activision Blizzard aan te vechten in de rechtszaal, maar een groep van 10 gamers doet het in de VS ook particulier. Dat betekent dat er nu twee aanklachten lopen tegen Microsoft in de Verenigde Staten rondom dezelfde kwestie. Daar probeerde Microsoft alleen een stokje voor te steken.
Het bedrijf wilde de zaak die door de gamers was aangespannen graag van tafel hebben, meldt Reuters. Aangezien er ook al een zaak van een marktautoriteit ligt, vond Microsoft dat het lopen van beide zaken dubbelop was. Bovendien vreesde het bedrijf voor “inconsistente uitspraken” over dezelfde situatie.
Maar de rechter die over de zaak van de gamers gaat heeft besloten dat de zaak wel degelijk door mag gaan. De gamers zullen in maart gehoord worden voor een kort geding tegen Microsoft. In de zaak van de FTC tegen Microsoft zijn al hoorzittingen gaande.

Waarom klagen gamers Microsoft aan?

De gamers klagen Microsoft aan om dezelfde zorgen die veel andere partijen hebben. Ze vrezen dat Microsoft te machtig wordt in de game-industrie als het bedrijf Activision Blizzard mag overnemen. Dat kan volgens de gamers negatieve invloed hebben op de keuzevrijheid van de consument en de prijzen van games.