Gamers willen Activision Blizzard overname stoppen

News
woensdag, 21 december 2022 om 14:30
activision blizzard hqf1627465674
De overname van Activision Blizzard door Microsoft gaat niet zonder slag of stoot. De deal werd aangekondigd in januari, maar door zijn enorme omvang wordt hij nog altijd onderzocht door marktautoriteiten. Maar ook particuliere gamers zijn zich er mee gaan bemoeien.
De overname van Activision Blizzard wacht in veel landen nog op goedkeuring. De EU is bijvoorbeeld nog bezig met een onderzoek, terwijl de Amerikaanse marktautoriteit FTC een rechtszaak is begonnen. Dat hele gebeuren lijkt zich allemaal op overheidsniveau af te spelen, maar nu is er ook een aanklacht van enkele Amerikaanse burgers (via Reuters).
Burgers mogen namelijk ook gewoon proberen om een stokje te steken voor een overname en dat hebben tien gamers dan ook gedaan. In hun aanklacht geven ze aan dat Microsoft met Activision Blizzard een enorme macht in de gamesector krijgt. Ook vrezen ze dat Microsoft de hoeveelheid games die verschijnt kan beperken en dat er minder keuzevrijheid komt voor gamers.

Microsoft bereid tot concessies voor overname

De overname van Activision Blizzard blijft op problemen stuiten. Microsoft heeft herhaaldelijk aangegeven dat het niet de intentie heeft om populaire titels als Call of Duty bij andere platforms weg te nemen en bereid is andere concessies te doen. Er is nu zelfs een deal met Nintendo om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen als de overname rondkomt.
Maar de grootste critici van de deal zijn nog altijd niet overtuigd. Sony is nog steeds tegen de overname en nu zijn er dus meerdere rechtszaken om de deal te stoppen. Hoeveel kans van slagen deze particuliere aanklacht heeft is maar de vraag, maar de aanklacht van de FTC kan een probleem zijn voor Microsoft.

Populair Nieuws