Game-industrie is een “rampgebied” volgens Deus Ex-acteur

News
donderdag, 08 februari 2024 om 13:30
deus ex mankind dividedf1707391955
Hoewel er in het afgelopen jaar veel geweldige games zijn verschenen, is het ook te zien dat er veel problemen zijn in de game-industrie. Dat uit zich bijvoorbeeld in grote ontslagrondes en gecancelde games. Een stemacteur die in veel games te horen is noemt de industrie nu een rampgebied.
Onlangs kwam het bericht dat een nieuwe Deus Ex-game is gecanceld. De game werd gemaakt door een studio van Embracer Group en dat bedrijf is flink aan het herstructureren, waar Deus Ex slachtoffer van is geworden. Voor fans van de franchise is dat slecht nieuws en voor acteur Elias Toufexis, die de rol van Adam Jensen vertolkt, is het een klus minder.
Dat is bovendien niet de enige klus die in korte tijd wegvalt voor Toufexis, die je recent ook hebt kunnen horen in Starfield. Naast Deus Ex is één van zijn andere grote projecten ook gecanceld en is een derde is helemaal opnieuw begonnen met een heel nieuw team. De acteur noemt de industrie begrijpelijkerwijs een rampgebied.
Toufexis heeft het door al deze annuleringen niet direct heel moeilijk. Hij heeft naar eigen zeggen veel ijzers in het vuur en heeft zodoende genoeg financiële zekerheid. Maar vorig jaar liet hij al weten dat het vrij lastig wordt voor nieuwe acteurs om nog in de game-industrie door te dringen omdat veel van de rollen voor beginnende acteurs vervangen worden door AI.

Game-industrie kent veel problemen

De game-industrie is niet alleen voor acteurs een rampgebied. Studio’s en uitgevers merken bijvoorbeeld dat het lastig is om hun games nog onder de aandacht te krijgen. Doordat er tijdens de pandemie een extra grote interesse was in games, hebben teveel games toen groen licht gekregen die nu allemaal tegelijk uitkomen.

Populair Nieuws