Gaat Disney meer volwassen content aanbieden op Disney+?

News
dinsdag, 16 november 2021 om 15:30
disney star disney plus 2f1614071529
Er lijkt een verschil van inzicht te zijn hoe Disney meer abonnees naar Disney+ kan trekken. Mogelijk gaat de dienst namelijk meer inzetten op volwassen content.
Onlangs maakte Disney bekend dat de streamingdienst een groei doormaakte van zo'n twee miljoen nieuwe abonnees. Hoewel dat nog steeds een groei is, had Disney gehoopt op een sterkere groei. Intern wordt er dan ook druk overlegd hoe de groei van Disney+ aangejaagd kan worden.
Disney+ staat vooral bekend om zijn familie-vriendelijke content en voor een deel van de Disney leidinggevenden moet dat vooral zo blijven. Er is alleen ook sprake van dat er geprobeerd zou worden om meer 'volwassen' content aan de dienst toe te voegen in een poging om de doelgroep van de streamingdienst groter te maken.
Afgelopen jaar is daar al een eerste stap mee gemaakt door de toevoeging van Star, waarin meer dan 300 films van Disney Television Studios, 20th Century Studios, FX, 20th Television, ABC en Searchlight Pictures aan de dienst zijn toegevoegd. Waar de Star content vooral oudere films en series betreft, zou daar in de toekomst wellicht ook nieuwe content aan toegevoegd kunnen worden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren hangt af van de uitkomst van het onderlinge debat tussen de Disney leidinggevenden.
Het toevoegen van volwassen content is niet het enige waar Disney over twijfelt. Er wordt ook nagedacht over de optie om nieuwe films direct op de streamingdienst te plaatsen, waarbij de bioscoop zelfs helemaal overgeslagen zou kunnen worden. Disney experimenteert al langer met diverse modellen voor het uitbrengen van films. Zo was de live action versie van Mulan al vroeg op Disney+ beschikbaar en leidde de release van Black Widow op de dienst zelfs bijna tot rechtszaken.
loki disneyf1623080204

Veel nieuwe content onderweg naar Disney+

In de eerste twee jaar van het bestaan van Disney+ was het vrij stil met nieuwe releases op de dienst en moesten we ons vooral tevreden stellen met de vele oudere Disney, Star Wars en Marvel-films en de sporadische nieuw uitgebrachte film. Inmiddels heeft, ondanks corona, Hollywood de gang weer te pakken en worden veel nieuwe series en films geproduceerd.
Tijdens de 2-jarige verjaardag van Disney+ werd de Legende van Chang Chi aan de dienst toegevoegd en werden opnieuw veel nieuwe series aangekondigd, waaronder nieuwe avonturen van Baymax, Ice Age en films rond Pinoccio, Hocus Pokus, Chip 'n Dale en een documentaire over de Beatles. Al eerder werd bekend dat er meerdere series en films onderweg zijn in het Star Wars- en Marvel-universum.