Nieuwe Disney films kunnen mogelijk weer de bioscoop overslaan

News
vrijdag, 12 november 2021 om 18:30
disney plus logof1628271403
Disney zit eraan te denken om nieuwe films wat minder lang in de bioscoop te tonen. Ook wordt er gedacht om de bioscooprelease helemaal over te slaan en de focus te leggen op Disney+.
Tijdens de COVID-pandemie koos The Walt Disney Company ervoor om de meeste films uit te stellen. Andere films werden juist direct naar Disney+ gebracht, zoals de films van Pixar - waar het bedrijf niet bepaald blij mee was. Sommige films werden wel uitgebracht als VIP-releases, wat betekende dat je extra geld moest betalen bovenop het standaard Disney+-abonnement. Op dit moment worden films van Disney weer op het witte doek getoond, maar Bob Chapek, CEO van Disney vertelde bij een investeerdersbijeenkomst dat Disney alle opties openhoudt voor de release van een nieuwe film. Dit kan betekenen dat de films gelijk op de streamingsdienst zullen verschijnen.
De Disneyfilms worden nu minder lang in de bioscoop getoond, zodat ze sneller op Disney+ kunnen verschijnen. Het is nog niet duidelijk hoe lang een film nu in de bioscoop te zien zal zijn. Voor Marvel-films heeft Disney in ieder geval een window ingesteld van 45 dagen. De film zal eerst 45 dagen in de bioscoop te zien zijn en daarna op Disney+.

Bioscooprelease belangrijk voor Disney

Chapek geeft wel aan dat bioscoopreleases erg belangrijk zijn, vooral als het bedrijf een nieuwe franchise lanceert. Deze leveren ook weer veel geld op voor andere takken van het bedrijf. Disney verdient namelijk erg veel aan de merchandise van producten, zoals met pretparkattracties en speelgoed voor kinderen. De nieuwe film Tower of Terror zal in de toekomst dus waarschijnlijk gewoon een bioscooprelease krijgen, net zoals Jungle Cruise dat eerder dit jaar kreeg.

Populair Nieuws