Square Enix doneert flink bedrag voor vluchtelingen uit Oekraïne

News
woensdag, 16 maart 2022 om 9:30
square enix logof1647418863
Door de invasie van Oekraïne door Rusland is er een enorme vluchtelingenstroom op gang gekomen. Uitgever en ontwikkelaar Square Enix wil die mensen nu helpen en doneert een flink bedrag.
Via Twitter heeft Square Enix laten weten een bedrag van maar liefst 500.000 dollar over te maken aan The Office of the United Nations High Commissioner for Refugees. Via die tak van de Verenigde Naties worden de vluchtelingen uit Oekraïne geholpen. In de verklaring laat de uitgever en ontwikkelaar ook weten dat ‘het hoopt dat de vrede snel zal terugkeren en dat zij die lijden onder de crisis hun vredevolle leven weer snel kunnen terugkrijgen’.
Het blijft bovendien niet bij de grote donatie. Square Enix heeft namelijk ook een fundraiser opgezet voor werknemers die willen doneren. Het opgehaalde bedrag zal vervolgens overgemaakt worden aan het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en UNICEF.

Meer gamebedrijven bieden hulp

Square Enix is niet het enige gamebedrijf dat zich inzet voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Bandai Namco heeft eerder al aangekondigd 100 miljoen yen - omgerekend zo’n 781.000 euro - beschikbaar te stellen voor Save the Children, om de mensen te helpen die zijn geraakt door de oorlog in het gebied.
John Romero, het creatieve brein achter DOOM, Quake en Wolfenstein, heeft ondertussen een nieuw level voor DOOM 2 gemaakt om geld op te halen voor de vluchtelingen. Spelers kunnen het level aanschaffen voor 5 euro, waarmee al meer dan 25.000 dollar is opgehaald.