Maprotatie in Call of Duty Warzone simpelweg niet mogelijk

News
woensdag, 30 maart 2022 om 14:30
call of duty warzone sniperf1620720048
In een recent interview met streamer TeeP vertelt Call of Duty live operations hoofd Josh Bridge waarom een map rotatie in Warzone">Call of Duty Warzone niet mogelijk is. Hij zegt dat iedereen graag een maprotatie zou willen toevoegen maar dat dit heel moeilijk is door één factor.

Het grote probleem

Als je ooit Warzone gespeeld hebt, weet je ook hoe groot de game is. Dan hebben we het niet over de grote van de map, maar juist de grote van de files die nodig zijn om Warzone te draaien op je console of op je PC. Zo is de game een lange tijd ongeveer 200GB geweest op de harde schijven van vele gamers. Door de jaren heen is de game wat geoptimaliseerd, nu zit Warzone op een nog steeds grote 80GB.
Dit lijkt dan ook een gigantisch probleem voor de ontwikkelaars. Bridge geeft aan dat, omdat de inlaadtijden en grote van de files zo massief zijn dat het simpelweg geen optie is om meerdere mappen op de rotatie te zetten. Dat zou de game weer tot 200GB aanvullen en zorgen voor extreme problemen bij vele spelers.
De fout ligt in het feit dat Warzone gebouwd is op dezelfde engine als CoD: Modern Warfare. Die engine is destijds niet gebouwd om een live service game zoals Warzone te ondersteunen voor een langere periode, aldus Josh Bridge.
warzone crossplayf1601461889

Waarom kunnen andere games het dan wel?

Andere games die wel een maprotatie bevatten hebben niet dezelfde problemen als Warzone. Dat komt omdat de engines van verschillende games zoals PUBG of Hunt: Showdown gemaakt zijn specifiek om mappen te kunnen roteren. Ook zijn deze engines niet op hetzelfde fotorealistische grafische niveau als die van Warzone zegt Bridge.
Bridge legt ook uit dat elke keer als ze dan een grote update uitvoeren, van 50GB of meer dat Warzone spelers verliest. Dit zal komen omdat mensen niet willen wachten tot de game eindelijk geüpdatet is of juist omdat de game te groot is om op de harde schijf te houden. Dit snappen de ontwikkelaars maar al te best zegt Bridge. Dit is dus ook de reden dat Activision zeer zorgvuldig is met hun beslissingen over de game.
call of duty warzone pacificf1645432162
Spelers die Verdansk graag terug willen, zullen nog even moeten wachten. Er zijn namelijk wel plannen voor een Warzone 2 of tenminste een vervolg, maar daar heeft Activision nog maar weinig over losgelaten. Wel weten we dat we die ergens in de nabije toekomst kunnen gaan verwachten.
Helaas betekent dat, dat we Verdansk in Warzone nog even niet gaan zien, wegens de problemen die de grote van de files opleveren. Dit is voornamelijk een probleem voor de consolespelers die vaak maar een harde schijf beschikbaar hebben van rond de 500GB. De ontwikkelaars willen de game daarom graag rond de 100GB houden, wat natuurlijk knap is.

Populair Nieuws