Bandai Namco doneert miljoenen aan Save the Children voor Oekraïne

News
dinsdag, 15 maart 2022 om 8:00
bandai namco logo 20f1647256988
Met de huidige veranderingen rondom de situatie tussen Oekraïne en Rusland hebben al veel partijen hun steun getoond door verschillende acties. Van het boycotten van bepaalde diensten tot het overmaken van een bedrag om de slachtoffers te helpen. Bandai Namco is de volgende partij die zich bemoeit met de kwestie.
Bandai Namco heeft gereageerd op de huidige oorlog tussen Rusland en Oekraïne door hun steun te bieden aan de slachtoffers in Oekraïne. De Japanse uitgever heeft namelijk een bedrag gedoneerd aan Save The Children, en dat is niet ongemerkt gebleven. De Japanse uitgever heeft namelijk een bedrag van 100 miljoen yen gedoneerd aan het goede doel Save the Children. Omgerekend is dat maar liefst zo’n 781.000 euro.
Bandai Namco deelde dit nieuws via een bericht op Twitter en legde nogmaals uit waarom zij hiervoor hebben gekozen. Save the Children heeft de zorg op zich genomen van de slachtoffers van de huidige oorlog. Via het Twitterbericht deelde de uitgever het volgende statement:
“The Bandai Namco Group heeft besloten om een donatie van 100 miljoen yen te doen aan Save the Children, ter ondersteuning van hun humanitaire doel om mensen te helpen die zijn geraakt door de crisis in Oekraïne en onderdak zoeken buiten het land.”

Een groter doel

Het is duidelijk dat ook de game industrie opstaat voor de verschrikkelijke situatie. Het is namelijk niet het eerste initiatief om de slachtoffers te helpen. Een nieuw DOOM 2 level haalde bijvoorbeeld al meer dan 25,000 euro op voor het goede doel en de Itch.io games bundel heeft inmiddels al bijna 4,4 miljoen euro opgebracht.