Update - Fortnite-actie voor Oekraïne staat nu al op 50 miljoen dollar

News
woensdag, 23 maart 2022 om 18:00
fortnite chapter 3 headerf1638780870
Alle Fortnite-opbrengsten van 20 maart tot 3 april worden gedoneerd aan ‘humanitaire hulp voor mensen die zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne’, zo meldt Epic Games. Ook Xbox werkt hieraan mee.

Update - De teller blijft maar lopen

Spelers blijven in Fortnite maar geld uitgeven om de slachtoffers van de invasie van Oekraïne te helpen. Via Twitter laat Epic Games weten dat de teller ondertussen al op 50 miljoen dollar staat na slechts drie dagen. De actie is bovendien nog lang niet klaar, want alle opbrengsten tot 3 april zullen overgemaakt worden naar goede doelen.

Update - Actie voor Oekraïne zeer succesvol

Het is geen geheim dat Fortnite een zeer populaire game is en dat Epic Games maandelijks veel binnenhaalt met de game. Met de actie voor Oekraïne heeft de ontwikkelaar alleen wel heel veel geld opgehaald binnen 24 uur. Via Twitter laat Epic Games namelijk wel al 36 miljoen dollar te hebben opgehaald voor verschillende goede doelen.

Origineel bericht

Epic Games hoopt op deze manier fondsen te genereren voor hulporganisaties die noodhulp, gezondheidsondersteuning, eten en schoon water, essentiële benodigdheden, rechtsbijstand en onderdak bieden. Het gaat om DirectRelief, Unicef, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en UNHCR. Ook Xbox doneert zijn Fortnite-opbrengsten.

‘’Alle Fortnite-aankopen die met echt geld zijn gedaan tussen 20 maart 2022 en 3 april 2022 worden gedistribueerd. Dit bevat V-Buck packs, Fortnite Crew, Battle Passes, en cosmetic packs zoals de Voidlander Pack die voor echt geld worden verkocht. Winkelaankopen van in-game cosmetics en V-Bucks kaarten vallen er ook onder als ze worden ingewisseld in-game tijdens de betreffende periode.’’

- Epic Games
Epic voegt eraan toe dat 100 procent van de opbrengst van Fortnite ‘gelijk is aan de bruto-aankoopprijs van alle in-game-aankopen van Fortnite of aflossingen van detailhandelsaankopen die zijn uitgevoerd tussen 20 maart 2022 en 3 april 2022 van verkopen over de hele wereld, exclusief belastingen, platformkosten van derden, terugbetalingen, retours of terugboekingen’.

Geld zo snel mogelijk overgemaakt

Het bedrijf geeft aan het geld zo snel mogelijk over te maken en ‘niet te wachten op het daadwerkelijke geld dat binnenkomt van ons platform en onze betalingspartners, wat even kan duren, afhankelijk van hoe de transactie is verwerkt’. Zodra de transacties binnenkomen stuurt Epic het geld binnen enkele dagen naar de humanitaire hulporganisaties.
Eerder maakte Epic Games al bekend geen games meer in Rusland te verkopen. Ook in-game aankopen zijn niet langer mogelijk. Toegang tot de games is niet geblokkeerd, omdat het bedrijf alle lijnen van dialoog wil openhouden.
Dit artikel is bijgewerkt op 23 maart 2022.