Flinke domper op komst voor Xbox Game Pass-gebruikers?

News
donderdag, 09 mei 2024 om 10:00
xbox game pass octubre noviembre 2020f1603795617
Veel Xbox-gamers kijken reikhalzend uit naar de toevoeging van de grootste shooter-serie, Call of Duty. Voor hen is dat de heilige graal en de belangrijkste reden om blij te zijn dat Microsoft Activision Blizzard overnam.
Daar lijkt nu mogelijk een flinke stok tussen de spaken te komen. Volgens Tom Warren, een journalist die regelmatig details vanuit de kantoren van Microsoft weet te melden, wordt er sterk overwogen om de nog niet aangekondigde, maar later dit jaar verwachte Call of Duty niet op Game Pass uit te brengen.
Mocht dat waar blijken, dan is dat een flinke teleurstelling voor de vele Xbox-gamers. Dit zou een enorme breuk zijn met de belofte van Microsoft om alle first-party games op de gameabonnementsdienst uit te brengen.
Velen kijken al maanden uit naar het moment waarop Microsoft eindelijk begint met het naar Game Pass brengen van de oudere releases van de nieuw aangeschafte studio's en dit zou een nieuwe kink in de kabel betekenen.
Volgens Warren wordt er op de burelen van Microsoft flink gedebatteerd hoe met deze situatie omgegaan moet worden. Aan de ene kant is er de langlopende belofte om first-party games naar Game Pass te brengen en zou dit een goede mogelijkheid kunnen zijn om het aantal abonnees flink op te krikken. Anderzijds is Call of Duty een gegarandeerd verkoopsucces en kan Microsoft de inkomsten van die verkopen goed gebruiken.
Microsoft heeft veel geld uitgegeven aan de aankopen van diverse studio's, waarbij de overname van Activision Blizzard daar natuurlijk met kop en schouders bovenuit steekt. Met die deal ging het astronomische bedrag van 69 miljard dollar gemoeid.
Daar komt bovenop dat diverse recente releases niet het succes gebracht hebben dat men voor ogen had, met als gevolg dat recent diverse studio's gesloten werden.

Gaat de prijs van Game Pass omhoog?

Microsoft staat voor een aantal moeilijke keuzes. De inkomsten van Game Pass en verkopen lijken tegen te vallen en er is veel tijd en energie verloren gegaan aan de afhandeling van de aankoop van Activision Blizzard. Welke route gaat Microsoft nemen? Blijven ze focussen op het uitbreiden van Game Pass om zo meer abonnees te verwerven of keren ze (deels) toch terug naar de focus op verkoop van games?
Een alternatief zou volgens Warren zijn om Call of Duty wel degelijk naar Game Pass te brengen, maar de abonnementsprijs te verhogen. Ook deze optie zal niet heel populair zijn bij gamers.
Over ongeveer een maand houdt Microsoft haar grote showcase met daarin veel aandacht voor de nieuwe Call of Duty. Voor die tijd zal Microsoft een besluit genomen moeten hebben over de toekomstvisie van Xbox, Game Pass en Call of Duty.