Deze Assassin's Creed games zijn allemaal in ontwikkeling

Article
dinsdag, 14 mei 2024 om 13:00
assassins creed codename red
Assassin’s Creed is de populairste franchise van Ubisoft en de Franse uitgever zet er dan ook vol op in. Deze games in de reeks zijn momenteel allemaal officieel in ontwikkeling.

Assassin’s Creed Shadows

Al sinds de eerste Assassin’s Creed vragen fans om een titel die zich afspeelt in Feodaal Japan. Ubisoft heeft jarenlang dat verzoek naast zich neergelegd, omdat het te vergelijkbaar zou zijn met andere titels die zich afspelen tijdens het tijdperk. Maar de Franse uitgever gelooft er nu toch aan, want met Assassin‘s Creed Shadows (dat sinds kort eindelijk een officiële naam heeft) brengen spelers een bezoekje aan Japan.
Veel details zijn er nog niet officieel bekendgemaakt over de game. Wel lijkt het erop dat spelers met twee verschillende personages aan de slag kunnen gaan, waarvan er één zelfs op een historisch figuur is gebaseerd. Je zou namelijk kunnen spelen als Yasuke, een man van Afrikaanse afkomst die een samoerai werd. Het andere personage is een vrouwelijke shinobi, die meer op stealth is gericht.
Assassin’s Creed Shadows heeft nog geen officiële releasedatum, maar zal mogelijk in oktober of november van dit jaar lanceren. Mogelijk wordt daar meer informatie over bekendgemaakt tijdens de reveal van de eerste trailer van de game.

Assassin’s Creed Codename Hexe

Een nieuwe Assassin’s Creed game die samen met Codename Red werd aangekondigd is Codename Hexe. Over de titel werd alleen veel minder informatie gedeeld dan over de Japanse game. De laatste tijd zijn er alleen meer details gelekt over Codename Hexe.
Eén van de meest opvallende elementen is dat de game afstapt van de opzet van de eerdere games. Codename Hexe zou namelijk voornamelijk lineair zijn, met hier en daar open-world elementen. Spelers stappen daarnaast in de schoenen van Elsa, die in de zestiende eeuw wordt opgejaagd door Duitse soldaten. Mogelijk zou ze vervolgd worden voor hekserij.
Die beschuldiging zou mogelijk wel kunnen kloppen. Elsa heeft volgens de geruchten namelijk bovennatuurlijke krachten en kan onder andere een kat overnemen om vijanden af te leiden. Assassin’s Creed Codename Hexe laat nog wel even op zich wachten, want de release staat naar verluidt gepland voor 2026.

Assassin’s Creed Jade

Games worden tegenwoordig op meer platformen gespeeld dan alleen de consoles en PC. Mobile games zijn de laatste jaren bijvoorbeeld gigantisch populair geworden en smartphones hebben bovendien veel betere specificaties, waardoor ze mooie beelden en grotere werelden kunnen tonen.
Ubisoft springt in op de mogelijkheden van mobile gaming met Assassin’s Creed Jade. Het is de eerste Assassin’s Creed game die exclusief voor mobiele platformen wordt gemaakt en dezelfde soort gameplay en open wereld biedt als de andere games.
Het wordt ook de eerste game in de franchise waarbij je je eigen assassin in elkaar kan knutselen. Wanneer Assassin’s Creed Jade precies moet verschijnen is nog niet officieel onthuld, maar volgens geruchten is de release uitgesteld naar 2025.
assassins creed multiplayer

Assassin’s Creed Invictus

Een lange tijd heeft Ubisoft multiplayer-modi geïntegreerd in de Assassin’s Creed game. Zo konden fans jarenlang tegen elkaar vechten in unieke PvP-modi en met Assassin’s Creed Unity werd er zelfs co-op geïntroduceerd. Sindsdien is de focus alleen puur gelegd op singleplayer.
Met Assassin’s Creed Invictus moet multiplayer weer geïntroduceerd worden in de franchise. Sterker nog, met Invictus kijkt Ubisoft ‘hoe een standalone multiplayer-ervaring naar het universum van Assassin’s Creed gebracht kan worden’.
Tot nu toe is er alleen heel weinig bekend over Assassin’s Creed Invictus, behalve dat het onderdeel moet worden van de mysterieuze Assassin’s Creed Infinity-hub.

Assassin’s Creed game voor Netflix

Netflix is de laatste tijd hard aan de weg aan het timmeren om niet alleen een streamingdienst te zijn voor films en series, maar ook games. Het bedrijf is daarmee een samenwerking aangegaan met Ubisoft, waardoor eerder al Valiant Hearts Homecoming is verschenen op het platform.
Maar daar blijft het niet bij. Ubisoft en Netflix hebben namelijk ook een Assassin’s Creed game in de planning staan. Momenteel is het project nog in een vroege ontwikkeling, maar als hij verschijnt zal hij in ieder geval initieel exclusief te spelen zijn via Netflix.
Naar welke Assassin’s Creed game kijk jij het meeste uit?

Populair Nieuws