De MSI Claw is de ideale handheld voor op vakantie

Article
donderdag, 09 mei 2024 om 8:00
msi clawf1704789632
De zomervakantie komt er sneller aan dan je denkt. Wil je ook op vakantie nog genieten van je favoriete games? Dan is het een goed idee om de MSI Claw mee te nemen.

Compacte krachtpatser

We hebben al een lange tijd geen klassieke handheld meer gezien, zoals een Nintendo DS of een PlayStation Vita. Maar die zijn nu ook vrijwel overbodig geworden door krachtige gaming handhelds, zoals de recent verschenen MSI Claw.
De eerste handheld van de Taiwanese fabrikant is uitgerust met de nieuwste Intel Core Ultra 5 135H or Ultra 7 155H processoren, die zorgen voor heerlijke gamingprestaties in een erg compact jasje. Bovendien is het de allereerste gaming handheld met een Intel Arc GPU, de gloednieuwe videokaarten van het bekende techbedrijf. Door die specs kan je titels als Hogwarts Legacy, Diablo 4 en F1 23 ruim boven de 60 frames per seconde spelen.
Het maakt niet uit op welke dienst je games staan, want de Claw ondersteunt ze allemaal, zoals Steam, Game Pass en de Epic Games Store. De MSI Claw draait namelijk op Windows 11. In tegenstelling tot de Steam Deck kan je daardoor echt al je favoriete games spelen.
Met een afmeting van 29,4 bij 11,7 centimeter is de MSI Claw bovendien eenvoudig mee te nemen in een rugtas. Ideaal dus voor in het ov, de auto of het vliegtuig. En die compacte behuizing zorgt bovendien niet voor problemen met oververhitting, want MSI maakt gebruik van de Cooler Boost Hyperflow-technologie. De luchtstroom wordt zo omgeleid dat componenten efficiënt worden gekoeld.

Comfortabel in de handen

Als je op vakantie gaat, dan is de kans groot dat je een lange tijd onderweg bent. Ga je bijvoorbeeld met de auto naar Zuid-Frankrijk, Italië of Spanje, dan is het geen overbodige luxe om een apparaat te hebben om je onderweg zoet mee te houden. Datzelfde geldt voor een lange zit in het vliegtuig.
Het is dan ook belangrijk om iets in je handen te hebben waar je niet snel last van krijgt. Wat dat betreft is de MSI Claw ook een ideaal apparaat om mee te nemen op vakantie. Bij het ontwerpen van de gaming handheld heeft MSI goed gekeken naar de ergonomie van de Claw. Hij moet natuurlijk wel goed in de klauwen liggen.
Daarvoor heeft het bedrijf gebruikgemaakt van data over de hele wereld, om het apparaat zo ergonomisch afgesteld te krijgen voor zoveel mogelijk mensen. De handgrepen zijn ontworpen om de natuurlijke contouren van je hand te volgen. De MSI Claw ligt dan ook heel natuurlijk in de handen en kan je met gemak urenlang achter elkaar gebruiken.

Langdurige accu

Natuurlijk is het fijn als de gaming handheld comfortabel in de handen ligt, maar de accu moet dan ook lang genoeg meegaan voor je gaming-sessie in de auto, vliegtuig of trein. Als je na een half uurtje gaming al met een lege batterij zit, dan heb je natuurlijk niet zoveel aan een gaming handheld.
Daarom heeft MSI een accu in de Claw gestopt met een capaciteit van 53 watturen. De accu zorgt voor 50 procent meer accu dan het gemiddelde voor gaming handhelds, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over de batterijduur tijdens een reis.
De accu kan je nog meer verlengen door handmatig instellingen naar beneden te draaien. De MSI Claw maakt gebruik van een 1080p IPS-scherm met een soepele refresh rate van 120Hz, maar tijdens een lange reis kan je de resolutie en de refresh rate terugdraaien om nog meer uit de accu te halen.
Is de accu op een gegeven moment toch leeg, dan kan je hem ook weer snel opladen. De Claw is namelijk de enige gaming handheld met een Thunderbolt 4-aansluiting, dat opladen tot 65W ondersteunt. De Steam Deck gaat bijvoorbeeld niet verder dan 45W.

Veilig onderweg meenemen

Als je een gaming handheld als de MSI Claw mee op reis neemt, dan wil je natuurlijk wel dat hij veilig meegenomen kan worden. Een vakantie is niet zo ontspannend wanneer je je constant zorgen maakt of je geliefde apparaat in twee stukken ligt of een gebarsten scherm heeft.
Gelukkig is er voor de MSI Claw een handige Travel Case, waarmee je hem veilig kan vervoeren. Dat niet alleen, je kan hem eenvoudig beveiligen met een hangslotje en er zit een stand in zodat je er eenvoudig mee kan gamen. Het is namelijk mogelijk om externe apparaten aan te sluiten via de Thunderbolt 4-aansluiting, zoals een controller of zelfs een monitor.
MSI heeft daarnaast ook gebruik gemaakt van stevige onderdelen. De sticks en triggers maken namelijk allemaal gebruik van Hall Effect. Dat betekent dat de positie wordt bepaald door middel van magnetische velden en niet mechanische onderdelen. Daardoor heb je veel minder snel last van stick drift en kan je met een gerust hart je MSI Claw stoppen in de travel case, je rugtas of koffer.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.

Populair Nieuws