Fitbit aangeklaagd om brandwonden bij gebruikers

News
woensdag, 04 mei 2022 om 8:30
fitbit luxef1639580499
Google wordt aangeklaagd door Fitbit-gebruikers. De batterij van de activity-trackers en smartwatches van het merk zou vaak oververhitten. Verschillende gebruikers liepen daardoor brandwonden op.
Fitbit wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd door twee gebruikers van haar Versa-smartwatches. Zij beweren dat er wijdverspreide oververhittingsproblemen zijn met de wearables van het bedrijf. Bovendien geeft Fitbit geen gehoor aan klachten van gebruikers.
Fitbit is ten dele op de hoogte van het probleem. Het bedrijf heeft eerder 1,7 miljoen exemplaren van de Fitbit Ionic teruggeroepen omdat deze oververhit raakten en brandwonden veroorzaakten. De aanklacht tegen het bedrijf beweert dat dit probleem bij nog veel meer modellen voorkomt.
Ook vinden de aanklagers dat Google, eigenaar van Fitbit, het hele aankoopbedrag van de teruggeroepen Fitbit Ionic terug moet betalen. The Verge meldt dat gebruikers 299 dollar terug kunnen vragen en korting kunnen krijgen op een nieuwe Fitbit. Dat vinden de aanklagers dus te weinig.

Google verdoezelt Fitbit-probleem

De aanklagers beweren ook dat dat Google te weinig aandacht heeft voor het probleem. De klantenservice van Fitbit zou de schuld vaak bij de persoonlijk hygeëne van gebruikers leggen. Problemen met de wearables zelf worden niet erkend.
Het is te hopen dat dit probleem niet aanwezig is in alle wearables van Google. Het bedrijf komt namelijk binnenkort mogelijk met een Pixel Watch. Het zou voor zowel gebruikers als Google een slechte start zijn als deze smartwatch brandwonden veroorzaakt.