De 5 beste smartwatches om naar uit te kijken in 2022

Article
vrijdag, 15 april 2022 om 12:00
De smartphone is al jaren volkomen normaal en dat begint ook te komen voor smartwatches. Deze zogenaamde wearables zijn een mooie manier om bijvoorbeeld je gezondheid en activiteit een beetje bij te houden. Als jij overweegt om in 2022 een smartwatch te kopen en niet overtuigd bent van het huidige aanbod, dan moet je deze aankomdende smartwatches in de gaten houden!

Apple Watch Series 8

Apple was één van de eerste bedrijven die echt inzette op de smartwatch en behoort nog steeds tot de marktleiders. Lange tijd stak Apple zelfs met kop en schouders boven de concurrentie uit als het op smartwatches aankwam. Het is dan ook geen wonder dat de nieuwste Apple Watch een belangrijke blijft om ieder najaar in de gaten te houden.
Naar verluidt komt Apple in 2022 met een nieuw design voor de Apple Watch. Bovendien zou het bedrijf een aantal nieuwe gezondheidsfuncties overwegen zoals een bloeddrukmeter, een thermometer en verschillende nieuwe slaapfuncties. Er gaan ook geruchten dat er een wat minder kwetsbaar model komt dat ideaal is voor sporters.
pexels smartwatchf1668846772

Google Pixel Watch

We weten niet zeker of Google werkt aan een eigen smartwatch, maar er zijn zeker redenen om te denken dat het staat te gebeuren. Het bedrijf heeft heel wat tijd en energie gestoken in Wear OS en er zijn ook patenten aangevraagd voor wearables. Een patent betekent niet altijd dat er een product op de markt komt, maar er wordt duidelijk intern aan gedacht.
Wat de Pixel Watch kan gaan brengen is nog grotendeels onduidelijk. Google is eigenaar van Fitbit, dus goede gezondheidstrackers lijken waarschijnlijk. Ook lijkt het waarschijnlijk dat de Pixel Watch, net als Pixel-telefoons, relatief goedkoop wordt. De huidige verwachting is dat de Pixel Watch in oktober verschijnt.
screenshot 32f1652166891

Facebook/Meta Watch

Een leuk detail aan de smartwatch markt in 2022 is dat er een nieuwe speler bij komt. Tenminste, het is een leuk detail als je nog niet klaar bent met Facebook en moederbedrijf Meta. Want ja, Meta komt als het goed is met een eigen smartwatch.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit één van de meest unieke smartwatches op de markt. Facebook zou namelijk meerdere camera’s in het horloge bouwen en een deel van de wijzerplaat afneembaar maken om zo vrijer foto’s te kunnen maken. Of dat een succes is, zullen we moeten afwachten, maar het is in ieder geval interessant.
2022 04 06 fitbit sensef1649258928

Fitbit Sense 2

Fitbit is angstwekkend stil over de volgende smartwatch die het bedrijf op de markt gaat brengen. Er is ooit gezegd dat de volgende Fitbit overgaat op Google’s Wear OS, maar verder is er weinig bekend. Het is zelfs onzeker of de volgende Fitbit daadwerkelijk Sense 2 gaat heten.
Toch lijkt het waarschijnlijk dat de volgende Fitbit dit jaar verschijnt en voor het gemak houden we het even bij Sense 2. De originele Sense zit al vol sensoren, dus daar is weinig terrein te winnen. Wellicht kan de Sense 2 dankzij Wear OS beter werken met apps en apparaten die niet van Fitbit zelf zijn.
2022 04 06 samsung galaxy watch 4f1649259059

Samsung Galaxy Watch 5

Zoals ook bij smartphones is Samsung een grote concurrent voor Apple als het om smartwatches gaat. De Samsung Galaxy Watch 4 bracht de nodige verbeteringen ten opzichte van de vorige modellen door besturingssysteem Tizen te vervangen door Wear OS. Samsung is dan ook goed op weg om een nog serieuzere optie te worden voor smartwatches.
Met de verwachte Galaxy Watch 5 zullen de verbeteringen eerder op een hardware niveau liggen. Zo zijn er geruchten dat Samsung een sensor heeft die de lichaamstemperatuur van gebruikers accuraat kan meten. Ook wordt verwacht dat de batterij wat langer mee gaat. Dat mag ook wel, want de twee dagen van de Galaxy Watch 4 zijn niet echt iets om over naar huis te schrijven.