Google neemt Fitbit voor 2,1 miljard dollar over

  Het kalenderjaar is pas twee weken onderweg, maar Google heeft de eerste grote overname al te binnen. Google maakte donderdag trots bekend dat de overname van Fitbit rond is. De overname hing al langer in de lucht, maar is nu eindelijk een feit.

  Fitbit

  Google slaat slag op fitnessmarkt

  Het Amerikaanse bedrijf Fitbit werd in 2007 opgericht en is één van de grootste spelers op het gebied van smartwatches en activity trackers. Grote concurrenten in die markt zijn Apple, Samsung, maar ook Google. Met deze overname wint Google enorm veel ruimte op deze markt en kan het de Fitbit producten wellicht nog beter combineren met Android en natuurlijk Wear OS.

  Waarom duurde het zolang?

  De overname is nu officieel rond, maar komt niet helemaal uit de lucht vallen. De deal was in langer in de maak, maar beide partijen hadden nog toestemming nodig van de Europese Unie. Fibit heeft een hoop informatie van gebruikers en de EU controleerde of Google dit niet ging koppelen aan advertenties.

  Google moest flink in de buidel tasten

  Google moet daarom ook beloven dat het geen fitnessdata van gebruikers in de EU gaat gebruiken voor advertenties. De commissie geloofde uiteindelijk dat Google het bedrijf puur overneemt voor de fitness producten en gaf toestemming. Overigens loopt er in Australië op dit moment nog een vergelijkbaar onderzoek waar nog geen uitspraak over is geweest.

  Naast het onderzoek moet Google ook nog diep in de buidel tasten, Google legt namelijk 2,1 miljard dollar neer voor Fitbit.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.