FIFA komt met teleurstellend antwoord op EA Sports FC

News
woensdag, 12 juli 2023 om 12:00
ea sports fc key artf1689062303
EA heeft besloten de naam FIFA niet meer nodig te hebben voor voetbalgames. Dat is bij de FIFA niet helemaal in goede aarde gevallen en de voetbalbond zegt al een tijdje betere games te gaan maken dan EA. Dat blijkt alleen nog niet uit de nieuwste FIFA game.
Later deze week zal EA van alles onthullen over EA Sports FC 24. Want hoewel de uitgever geen FIFA-games meer maakt, staat het EA vrij om voetbalgames te blijven maken met alle bestaande teams waar het bedrijf een deal mee kan krijgen. De FIFA heeft intussen al meerdere keren beloofd zelf ook voetbalgames te blijven maken, die beter zullen zijn dan EA Sports FC.
Dat is alleen nog niet te merken aan de games waar de FIFA daadwerkelijk mee komt. Nu is bijvoorbeeld Matchday Challenge onthuld. Dat is een browsergame waarin je trivia vragen moet beantwoorden over het vrouwenvoetbal en de uitkomsten van wedstrijden kan voorpsellen. De game staat in het teken van het WK voetbal voor vrouwen van dit jaar en werkt in principe hetzelfde als een vergelijkbare game die vorig jaar bij het mannen-WK beschikbaar was.

Nieuwe FIFA game totaal anders dan EA Sports FC

Matchday Challenge lijkt niet per se een slechte game, maar hij is totaal niet te vergelijken met de voetbalsimulatie van EA Sports FC of eerdere FIFA-titels. De FIFA kwam eerder al met blockchain games die ook niet erg vergelijkbaar zijn met de games van EA. Tot dusver blijft een serieuze concurrent voor EA dan ook uit.
Dit terwijl FIFA-baas Gianni Infantino er erg van overtuigd was dat “FIFA 24, FIFA 25, enzovoort” de enige echte FIFA-games zouden zijn. Er is de intentie om een simulatiegame te maken met een andere ontwikkelaar aan het roer. Het is alleen onduidelijk wat de status van die plannen is.

Populair Nieuws