Nieuwe FIFA games nemen een drastische wending

News
woensdag, 09 november 2022 om 15:45
havertz trap to volley jun28 v2f1658328735
FIFA 23 is de laatste FIFA game die door EA Sports is gemaakt, maar dat betekent niet dat er geen games meer komen van de voetbalorganisatie. De nieuwe FIFA games nemen alleen wel een drastische wending.
Wanneer je in het vervolg een FIFA game voorbij ziet komen, dan zal het niet dezelfde soort game zijn waar spelers al jarenlang mee bekend zijn. Een een succesvolle samenwerking heeft EA namelijk besloten om niet meer de licentie te betalen, omdat FIFA naar verluidt teveel geld zou vragen van de ontwikkelaar.
Dat betekent alleen niet dat FIFA klaar is met games. President Gianni Infantino heeft eerder al gezegd dat de aankomende FIFA games ‘de enige authentieke en echte games’ zijn. Die uitspraak is nogal opvallend genoeg de FIFA games die nu officieel zijn aangekondigd door de voetbalorganisatie. Dat meldt onder andere VGC.
FIFA heeft vier nieuwe games aangekondigd, die allemaal rond het WK in Qatar zullen uitkomen en gebruikmaken van blockchain-technologie. De eerste titel is AI League: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition, waarbij acht computergestuurde spelers het tegen elkaar opnemen met de input van de speler op ‘tactische momenten’.
In FIFA World Cup Qatar 2022 in the Upland Metaverse kunnen spelers virtuele bezittingen kopen verkopen, terwijl FIFA World Cup Qatar 2022 on Phygtl een samenwerking is met het NFT-platform Phygtl. De laatste game is Matchday Challenge: FIFA World Cup Qatar 2022 Edition, waarmee spelers voorspellingen kunnen doen op basis van voetbalkaarten.

Een nieuwe ‘FIFA’ game van EA?

Ondanks dat EA geen FIFA 24 en verder mee zal uitbrengen, betekent het niet dat de ontwikkelaar klaar is met voetbalgames. Vanaf volgend jaar zal dezelfde stijl game namelijk uitkomen onder de naam EA Sports FC. Qua licenties hoeven spelers zich niet veel zorgen te maken, omdat de namen van voetballers, clubs en stadions geregeld zijn met een andere organisatie dan FIFA.