‘Releasedatum EA Sports FC gelekt’

News
donderdag, 06 juli 2023 om 9:00
easportsfcf1652369616
FIFA-games van EA zijn verleden tijd, maar voetbalgames van EA niet. De game die ooit FIFA heette verschijnt vanaf dit jaar onder de naam EA Sports FC. Nu zou de releasedatum bekend zijn.
De volledige onthulling van EA Sports FC staat voor de deur. Hij wordt midden juli verwacht, dus het kan nog hoogstens een week of twee duren voor de game wordt getoond. Maar het lijkt erop dat we de releasedatum al weten.
Dealabs-gebruiker Billbil-kun beweert namelijk dat de game in september uitkomt. Om precies te zijn zou de game op 29 september uitkomen, met early acces vanaf 22 september voor spelers die de Ultimate Edition kopen. Billbil-kun is als leaker inmiddels aardig bekend, met name door het vroegtijdig uitlekken van Game Pass titels en PS Plus games, iets waarbij hij vrijwel altijd gelijk heeft.
Een release op 29 september zou ook niet onlogisch zijn, gelet op de timing van EA’s FIFA releases. Die games verschenen vrijwel altijd in de laatste week van september of in de eerste week van oktober. Aangezien EA Sports FC in feite een voortzetting is van die reeks onder een andere naam, is de game waarschijnlijk rond dezelfde tijd klaar om uit te komen.

‘Ook EA Sports FC bèta in aantocht’

Overigens is Billbil-kun niet de enige met informatie over EA Sports FC. Volgens de eveneens betrouwbare leaker Aggiornamenti Lumia is een gesloten bèta van de game achter de schermen van de Xbox Store te vinden. Mogelijk komen er dus snel een onthulling én een bèta.