FIFA belooft betere game dan EA Sports FC

News
donderdag, 16 maart 2023 om 16:00
fifa 23f1658388766
Sinds jaar en dag worden FIFA-games gemaakt door EA, maar dat is vanaf dit jaar niet meer het geval. EA blijft een voetbalgame maken, maar niet onder de naam FIFA. Het bedrijf gaat door onder de naam EA Sports FC, maar de FIFA belooft dat hun eigen voetbalgame beter wordt.
De breuk tussen EA en de FIFA lijkt niet helemaal vriendschappelijk te zijn verlopen. EA vond naar verluidt dat het teveel betaalde voor de FIFA-naam zonder dat dat al te veel opleverde. De FIFA lijkt dan ook niet blij te zijn met de breuk, want veel uitlatingen over de situatie hebben een vrij harde toon.
Ook nu heeft FIFA-baas Gianni Infantino weer uitspraken gedaan over de toekomst van FIFA. Daarbij zei hij, volgens sportjournalist Martyn Ziegler, dat “FIFA 25, 26, 27 enzovoort” altijd de beste game voor “elk meisje of jongetje” zullen zijn. Infantino belooft daar snel meer nieuws over te hebben.
De uitspraak lijkt op een statement dat Infantino vorig jaar ook maakte. Toen liet hij ook weten dat de game met de naam FIFA de enige originele game is, en altijd het beste zou zijn. Het moge duidelijk zijn dat Infantino gelooft dat de nieuwe FIFA games beter worden dan EA Sports FC.

Hoe gaat FIFA 24 eruit zien?

Het is momenteel onbekend wat precies de plannen zijn voor toekomstige voetbalsimulatiegames met de FIFA-naam. Het is bijvoorbeeld niet bekend welke ontwikkelaar ze gaat maken. Intussen zijn er wel wat andere FIFA-games aangekondigd, namelijk titels die gebruik maken van omstreden blockchain-technologie.

Populair Nieuws