CMA wil om tafel met Microsoft voor Activision Blizzard overname

News
woensdag, 12 juli 2023 om 11:30
activision blizzard hqf1627465674
Gisteren heeft de rechter in het voordeel van Microsoft bepaald in de rechtszaak tegen de FTC. Het Britse CMA wil nu met de uitgever om tafel voor de overname van Activision Blizzard.
Al ruim anderhalf jaar lang houdt de overname van Activision Blizzard de gemoederen bezig. Er kwam veel weerstand vanuit PlayStation en meerdere waakhonden, maar één voor één worden de blokkades weggewerkt. Gisteren was er een belangrijke overwinning voor Microsoft in de rechtszaal, waardoor er nu nog maar één partij dwars ligt: de CMA.
Het Britse Competition and Markets Authority heeft zich eerder al uitgesproken tegen de overname, maar wil die positie misschien toch heroverwegen. De CMA heeft namelijk besloten om de juridische strijd met Microsoft op pauze te zetten en met de uitgever om tafel te gaan, zo meldt VGC.
Een woordvoerder zegt dat de waakhond open staat voor voorstellen van Microsoft om de overname toch door te laten gaan.

“We zijn bereid om voorstellen van Microsoft om de transactie te herstructureren op een manier die tegemoet komt aan de zorgen die in ons eindverslag zijn uiteengezet, in overweging te nemen. Om het werk aan deze voorstellen prioriteit te kunnen geven, zijn Microsoft en Activision met de CMA overeengekomen dat een schorsing van de rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk in het algemeen belang zou zijn.”

Waarom ging de CMA niet akkoord?

In tegenstelling tot andere waakhonden, had de CMA er niet zo’n groot probleem mee dat Microsoft een aantal grote franchises in handen krijgt met de overname - waaronder natuurlijk Call of Duty. In plaats daarvan is de autoriteit tegen de deal, omdat het Microsoft te machtig zou maken op de cloud gaming-markt.
Het is nu de vraag hoe Microsoft concessies kan doen om de CMA ervan te overtuigen dat dat niet het geval zal zijn. De uitgever heeft namelijk al deals gesloten met meerdere streamingbedrijven, zoals Nvidia GeForce Now, om de games van Activision Blizzard naar die platformen te brengen.

Populair Nieuws