FIFA 23 maakt WK te vroeg beschikbaar op PS5

News
donderdag, 13 oktober 2022 om 14:30
kroatie fifa 23f1661342008
EA CEO Andrew Wilson zei ooit dat de rechten om het WK te gebruiken eigenlijk het enige voordeel zijn aan de FIFA licentie. Misschien dat er daarom iemand van het FIFA 23 team iets te enthousiast is geweest met de modus. Hij werd namelijk veel te vroeg toegankelijk op PS5.
FIFA 23 ligt bijna een week in de schappen en in die tijd heeft de game een recordaantal spelers getrokken. Helaas heeft EA in die tijd ook vrij veel geblunderd met de game. De laatste toevoeging aan de lijst is dat de WK-modus te vroeg beschikbaar werd.
PlayStation 5 spelers hebben ontdekt dat je via een omweg nu al het WK kunt spelen. Via het menu dat verschijnt als je de PlayStation-knop indrukt, kun je bij Multiplayer Activities het WK in de lijst zien staan. Op zich is dat redelijk onschuldig, ware het niet dat je die optie kunt kiezen en dat die vervolgens daadwerkelijk de WK modus lanceert.
Het werkelijke WK voetbal begint in november en het is ongetwijfeld de bedoeling dat de WK modus van FIFA pas rond die tijd verschijnt. De versie die nu speelbaar was, zal mogelijk ook nog wat aangepast worden. Desondanks doen er nu ongetwijfeld filmpjes en screenshots de ronde die een indruk geven van de modus.

Heeft FIFA 23 veel problemen?

Dit is niet de eerste keer dat EA een blunder begaat met FIFA 23. Dit weekend werd er bijvoorbeeld een FUT Hero Pack beschikbaar dat de hele in-game economie crashte. Waar je op PS5 een modus kunt spelen die niet beschikbaar hoort te zijn, is het op PC een lijdensweg om de game überhaupt op te starten.