EA maakt enorme blunder met FIFA 23 Hero Pack

News
maandag, 10 oktober 2022 om 10:30
kroatie fifa 23f1661342008
Een belangrijk onderdeel van FIFA is voor veel spelers FUT. In die modus heeft EA dit weekend alleen behoorlijk geblunderd met de waarde van spelers in de modus. De fout is snel gecorrigeerd, maar de gevolgen zijn nog steeds merkbaar.
Onlang was er in FIFA 23 een Hero Pack beschikbaar dat een ruilbaar FUT Hero item bood (via VGC). Zulke items zijn normaal gesproken miljoenen coins waard, maar dit pack kostte een in verhouding schamele 25.000 coins. Het gevolg was dat er op de FUT-marktplaats veel meer aanbod was van deze zeldzame items dan eigenlijk de bedoeling was.
De waarde van deze Hero items kelderde dan ook behoorlijk. Veel spelers verkochten daarom hun FUT Hero items uit angst dat ze snel niets meer waard zouden zijn. Zo zijn er miljoenen coins aan waarde op de FIFA transfermarkt praktisch verloren gegaan, wat in echt geld gelijk kan staan aan honderden euro’s.
EA corrigeerde de originele fout vrij snel: het veel te goedkope Hero Pack was uiteindelijk maar zo’n 25 minuten beschikbaar. Maar in die tijd werd er genoeg verhandeld dat er voor sommige spelers blijvend verlies is geleden. De prijs van zeldzame items begint gelukkig wel weer wat bij te trekken.

Tweede rare fout met FIFA 23 prijs

Het is overigens niet de eerste keer dat EA zich flink vergist met een prijskaartje van FIFA 23. De vorige keer ging het alleen niet om een in-game item, maar om de game zelf. Die kostte in de Indiase Epic Games Store een tijdje terug maar zo’n 6 eurocent. EA was op dat moment sportief en honoreerde pre-orders die voor die prijs waren geplaatst.

Populair Nieuws