'CEO van EA ziet FIFA als belemmering'

News
donderdag, 24 februari 2022 om 13:00
mbappe g5bop final lores wmf1627292971
Er is flink wat spanning achter de schermen bij EA, het bedrijf lijkt namelijk niet bepaald blij te zijn met de huidige samenwerking met FIFA. CEO Andrew Wilson ziet naar verluidt de licentie zelfs 'als een belemmering'.
De FIFA franchise is momenteel de meest populaire en grootste voetbalgame die we kennen. Hoewel de games jaarlijks wat kritiek te verduren krijgen, is het ook een reeks waar veel mensen van genieten. Andrew Wilson, de CEO van Electronic Arts, ziet dat alleen niet zo en de toekomst van de samenwerking lijkt onstabiel. Hij gaf zijn medewerkers namelijk een evaluatie waarom het bedrijf beter af zou zijn als ze het langdurige contract met FIFA zouden beëindigen.
Wilson zou in een interne meeting van het bedrijf gezegd hebben dat de FIFA-vergunning de ambities voor de games belemmeren, dat meldt VGC. Volgens de CEO zou FIFA EA hebben uitgesloten om de FIFA reeks uit te breiden voorbij de standaard 11 tegen 11-wedstrijden die we al kennen. Het enige voordeel dat EA zou hebben aan de vergunning, wanneer er geen WK wordt gespeeld, is het hebben van 'vier letters op de voorkant van het doosje'.

Eerder al ruzie tussen EA en FIFA

Vorig jaar was er ook al redelijk wat frustratie van beiden kanten. Zo werd de discussie zelfs publiekelijk gemaakt toen EA openlijk vertelde te twijfelen aan de toekomst van de samenwerking. Volgens een eerder bericht van de New York Times zouden onderhandelingen tussen de twee partijen niet bepaald soepel zijn verlopen. Zo wilde EA meer rechten hebben en vroeg FIFA maar liefst een verdubbeling van het gevraagde bedrag.
FIFA 23 zal voor het eerst twee WK modi hebben, een mannen WK en een vrouwen WK. Wat de toekomst na FIFA 23 zal brengen voor de samenwerking tussen EA en FIFA is nog onzeker, maar wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar FIFA 23!

Populair Nieuws