FIFA 23 breekt belangrijk record

News
woensdag, 12 oktober 2022 om 18:00
kroatie fifa 23f1661342008
FIFA 23 ligt nog geen twee weken in de winkel, maar heeft nu al een opvallend record gebroken. In de eerste week zijn er namelijk meer spelers geweest dan ooit tevoren in een FIFA game. Er zijn al meer dan 10 miljoen spelers geweest.
In de eerste week dat FIFA 23 beschikbaar was trok de game 10,3 miljoen spelers. Daarmee beleeft deze laatste FIFA-game van EA de grootste lancering in de geschiedenis van de reeks. De vorige recordhouder was FIFA 22 met 9,1 miljoen spelers in tien dagen.
Er is een aantal mogelijke redenen waarom FIFA 23 het zo goed doet. Ten eerste is het een WK-jaar: in november is het WK voetbal voor mannen en in 2023 wordt het WK vrouwenvoetbal gehouden. Het mogen maken van een WK-modus werd eerder door EA aangestipt als één van de weinige voordelen die het had van de peperdure FIFA-licentie.
Het zou ook kunnen dat sommige spelers juist deze game willen hebben omdat het de laatste FIFA game is van EA. Hoewel EA doorgaat met de reeks onder de naam EA Sports FC, wordt het einde van het partnerschap tussen EA en de FIFA toch als een historisch moment gezien. De FIFA heeft overigens al aangegeven te gaan concurreren met EA Sports FC.

Wat kun je verwachten van FIFA 23?

Het komende jaar zal EA nog de nodige ondersteuning bieden voor FIFA 23. De ontwikkelaar heeft al wat problemen verholpen, maar later in oktober volgt nog een grotere patch. Ook is er nog wat werk aan de winkel voor de PC-versie van de game, die momenteel niet op wil starten.