FIFA 23 onspeelbaar op PC voor veel spelers

News
maandag, 03 oktober 2022 om 17:30
fifa 23f1658388766
Voor de laatste maal is EA dit jaar in zee met FIFA voor een voetbalsimulatiegame. Toch besloot EA nog een nieuwe anti-cheat software voor de PC versie the introduceren. Het blijkt alleen dat deze voor wat problemen zorgt.
Valsspelen is tegenwoordig een groot probleem bij competitieve games, vooral op PC. Veel games worden dan ook geleverd met anti-cheat software die moet draaien om de game op te kunnen starten. Er zijn gevallen bekend van anti-cheat software die de performance van de game hinderen, maar daar hoefden FIFA-fans volgens EA niet voor te vrezen met FIFA 23.
Heel technisch gezien heeft EA daar gelijk in gekregen, maar alleen omdat de performance van een game niet slecht kan zijn als de game überhaupt al niet lanceert. Dat blijkt namelijk een probleem te zijn met de PC versie van FIFA 23. Steam reviews voor FIFA 23 zijn daardoor veelal negatief.
EA is op de hoogte van het probleem en geeft aan dat het inderdaad door de anti-cheat software komt. Er wordt gewerkt aan een oplossing, maar het is nog niet bekend wanneer die er komt. Het bedrijf biedt ook zijn excuses aan.

Kun je FIFA 23 evengoed spelen op PC?

Hoewel er nog geen volledige oplossing is voor het probleem met de anti-cheat software, biedt EA wel een paar mogelijkheden om het probleem te omzeilen. Spelers geven alleen aan dat deze lang niet altijd werken. Je kunt de oplossingen teruglezen op de website van EA, mocht je het toch willen proberen.