FIFA 22 voegt nieuw Nederlands stadion toe, raakt wel belangrijke licenties kwijt

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 16:00
fifa 22f1644930393
FIFA 22 staat voor de deur, maar vlak voor de release lijkt EA Sports een aantal licenties kwijt te raken. Daarnaast lijkt het wel een nieuw stadion uit de Eredivisie toe te voegen. Naast het stadion van Ajax, lijkt die van PSV nu namelijk eindelijk naar FIFA 22 te komen.

Nieuwe stadions naar FIFA 22

Met de Johan Cruijff ArenA van Ajax telt FIFA 22 slecht één Nederlands voetbalstadion. Daar lijkt nu verandering in te komen. Volgens het Twitter-account van FUTZone introduceert EA Sports een aantal gloednieuwe stadions in FIFA 22. Zou zouden onder meer de Gazprom Arena van Zenit Sint-Petersburg, Estadio El Sadar van CA Osasuna, Banc of California Stadium van LA Galaxy en het Estádio do Dragão van FC Porto naar FIFA 22 komen.
Op de lijst is ook het Philips Stadion van PSV te zien. De toevoeging van het Phillips Stadion in FIFA 22 komt niet uit het niets. PSV en EA Sports hebben sinds juli 2019 een samenwerking. Het stadion van PSV zal het tweede stadion van een Nederlandse club in FIFA 22 worden.
gakpo psv fifa 21f1628254625

FIFA 22 verliest belangrijke licenties

Eerder zagen FIFA-fans al de licenties van Juventus en AS Roma verdwijnen. Nu komen daar een aantal clubs bij. Volgens de insider raakt FIFA 22 namelijk een aantal clubs uit de Serie A kwijt. Eerder moesten FIFA-fans het al doen met Piemonte Calcio, wat simpelweg staat voor de regio waar Juventus vandaan komt en Roma FC, de andere benaming voor AS Roma. Wel ging EA Sports in FIFA 21 aan de haal met AC Milan en Inter Milan.
Door deals met het Konami van eFootball, beter bekend als PES, lijkt het er op dat FIFA 22 de benamingen voor Atalanta Bergamo en SS Lazio mist. Voor het Atalanta van Sam Lammers, Marten de Roon en Hans Hateboer moet FIFA 22 genoegen nemen met de clubnaam Bergamo Calcio. Lazio zal als Latium in de game zitten.
fifa 22 03f1627654844

FIFA 22 staat voor de deur

Vanaf 11 augustus lijken de eerste FIFA 22-spelers met de game aan de slag te mogen. Volgens geruchten ontvangen gelukkigen vanaf die week een code om de FIFA 22 beta te mogen spelen. De uitverkorenen die aan de technical test mee kunnen doen zullen dan aankomend weekend hun code ontvangen. De codes zullen naar verluidt willekeurig worden verzonden aan mensen met een EA account.
Met de nieuwe HyperMotion-technologie en een aantal andere grote gameplay-veranderingen, lijkt EA eindelijk naar FIFA 22 te brengen waar fans al een lange tijd om vragen. In FIFA 22 kunnen spelers ook eindelijk hun eigen team maken. In Career Mode krijgen zij in FIFA 22 de optie om naast alle teams die in het spel zitten, ook een eigen club te starten.
FIFA 22 komt op 1 oktober uit. Spelers die iets eerder met FIFA 22 aan de slag willen kunnen een abonnement EA Play nemen. Leden van die dienst kunnen op 22 september al de FIFA 22 spelen, al zit er wel een limiet op van tien uur.