Update - PES 2022 free-to-play officieel onthuld

News
woensdag, 21 juli 2021 om 11:00
pes 2022 efootball minf1626857490
Net als FIFA verschijnt ook jaarlijks een nieuwe release rondom Konami's PES-serie en dat is in 2021 uiteraard niet anders. Wel lijkt de game dit jaar op een andere manier in de verkoop te gaan. De game zou mogelijk namelijk gratis worden om te spelen.

Update - PES 2022 gaat officieel free-to-play

PES 2022 gaat officieel free-to-play en met een nieuwe naam door het leven. De reeks het vanaf nu officieel eFootball en komt toepasselijk genoeg ook alleen nog digitaal uit in haar free-to-play-vorm. De game verschijnt dit jaar nog op PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One en PC. Ook komt er een iOS en Android-versie van de game, maar rondom een Switch-versie is geen woord gerept. Wel krijgt de game voor de winter nog volledige cross-play.
De game wordt daarnaast op een nieuwe engine gebouwd, namelijk een custom versie van Unreal Engine 4. Het idee is dat de game schuift naar een model dat vergelijkbaar is met Fortnite, waarbij eFootball een platform moet worden dat constant geüpdatet wordt met nieuwe, gratis updates. Check de aankondiging hieronder zelf
Oorspronkelijke bericht hieronder:
Zo meldt VGC via haar Off the Record-podcast. Journalist Andy Robinson breekt het nieuws en stelt dat Konami van plan is om de franchise een nieuw leven te geven dit jaar door de game free-to-play te maken. Een officiële aankondiging volgt vermoedelijk dan ook snel, want de in-game reclameborden van de PES 2022 hebben deze datum al prijsgegeven.
De aankondiging staat namelijk voor 21 juli gepland. Tenminste, als de in-game reclame van de PES 2022 demo geloofd mag worden. Ook deze demo zag op bijzondere wijze het daglicht. Die verscheen afgelopen maand plotseling ineens in de digitale schappen onder de naam New Football Game.
efootball 2022 roadmap enf1626857451

PES 2022 free-to-play nog niet officieel

Voor nu blijft het nieuws alleen nog wel een gerucht, want uitgever Konami heeft officieel nog niets bekendgemaakt over het nieuwe deel in de reeks. Of PES 2022 free-to-play wordt, valt dan ook nog te bezien. Mogelijk volgt op 21 juli meer informatie.
Mocht de game wel free-to-play gaan, is het een gewaagde nieuwe stap voor Konami, iets waar het Japanse bedrijf niet vies van is. Vorig jaar werd namelijk een grote update uitgebracht voor het nieuwe voetbalseizoen en kwam er geen officiële nieuwe PES-game. Dit kan maar zo de volgende stap zijn voor Konami.