Red Dead Online gaat viraal op TikTok met KKK killer

News
vrijdag, 06 augustus 2021 om 15:30
red dead online nombres personaje caballof1611735969
Red Dead Online is ineens viraal gegaan op TikTok. De reden daarvoor is een speler die leden van de KKK opjaagt in zijn in-game videos.
De Ku Klux Klan, beter bekend als de KKK, staat voor iedereen bekend als een bolwerk van racisten. In Red Dead Online worden leden van de controversiële organisatie nu opgejaagd door een speler, die op TikTok bekend is geworden als een held. De gebruiker genaamd Yuhboi heeft met zijn video’s namelijk in korte tijd ruim 125.000 volgers weten te vergaren en maar liefst drie miljoen likes.
De video’s van Yuhboi, waar de gebruiker in juli mee is begonnen, volgen allemaal eenzelfde patroon. De speler vindt een groep andere spelers die gekleed zijn in witte kleding en maskers - wat lijkt op de bekende kledij van de KKK - om ze vervolgens in een paar seconden neer te maaien of op te blazen met zijn revolver, geweer of dynamiet.

Twijfels bij de Red Dead Online video’s

Hoewel de video’s op TikTok van Yuhboi erg populair zijn, worden er ook de nodige vragen bij gesteld. Het lijkt er namelijk erg sterk op dat de video’s geënsceneerd zijn door de speler en een groep vrienden. Red Dead Online heeft namelijk zeker een aantal racistische spelers, maar om meerdere spelers in geheel witte outfits tegen te komen is vrij zeldzaam. Laat staan wanneer je ze consistent tegenkomt in het digitale Wilde Westen.
Een andere reden dat de video’s fake lijken is het feit dat de KKK-leden zich nooit verzetten tegen de acties van Yuhboi. De ‘held’ is altijd in de minderheid, maar kan rustig de in wit geklede spelers uitschakelen zonder tegenstand. Neem de TikTok video’s dus met een flinke korrel zout.

Populair Nieuws