Juventus zit niet in FIFA 20, maar trapt balletjes bij PES

  Als je een digitale Juventus-speler bent, kan je je opmaken voor een teleurstelling. Juventus zit namelijk niet in de nieuwe FIFA 20. Althans niet zoals je de club verwacht tegen te komen. De reden dat EA buitenspel is gezet, is een contract tussen Konami en de concurrent van FIFA.

  Die concurrent is Pro Evolution Soccer die in het komende deel dus wel over de 35-voudig Italiaanse kampioen zal beschikken. Dit meldt EA Sports in een officieel statement. Fans van de voetbalclub kunnen in FIFA 20 wel aan de slag met de club, maar dan met een net andere naam. Juventus zal in plaats van de officiële teamnaam door het leven gaan als Piemonte Calcio.

  Misschien een wat vreemde naam, maar deze komt niet helemaal uit de lucht vallen. 'Piemonte' staat namelijk voor Piedmont, de regio in Italië waar Juventus vandaan komt, en 'Calcio' betekent in het Italiaans voetbal. De naam van Juventus in FIFA 20 is dus eigenlijk Italiaanse voetbalclub.

  Konami is natuurlijk trots op de deal en heeft er vandaag een tweet over geplaatst op haar officiële kanaal.

  Niet alleen de teamnaam van Juventus niet in FIFA 20

  Los van de naam van de club is er nog meer anders, want ook het logo van het team en andere herkenbaarheden van de Oude Dame zijn veranderd. In plaats daarvan moet je het in FIFA 20 straks waarschijnlijk doen met andere kleuren, een ander logo en dus die andere naam. De spelers zijn overigens onveranderd dus namen als Ronaldo komen gewoon terug in de game.

  FIFA 20 was zo goed op weg om de ultieme voetbalgame te worden van komend jaar. Er komen nieuwe modi naar de game zoals VOLTA en onlangs nog werden de nieuwe Nederlandse commentatoren onthuld. De kers op de taart ontbreekt nu dus door deze verandering, maar of dat roet in het eten gooit voor de voetbalgame is nog maar de vraag.

  Wij beantwoorden die vraag natuurlijk in de FIFA 20 review die rond de releasedatum van 27 september volgt. De game komt dan uit voor Xbox One, PlayStation 4, PC en Nintendo Switch.

  eFootball PES 2020

  Verkijgbaar vanaf 10 september 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.