Update - ‘Far Cry 6 is geen politiek statement over situatie Cuba’

News
dinsdag, 01 juni 2021 om 9:15
far cry 6 gameplayf1674831707
Alhoewel het gebied waar Far Cry 6 plaatsvindt sterk doet denken aan Cuba, is de game geen politiek statement over dit eiland. Dit meldt Narrative Director van Far Cry 6, Navid Khavari, tijdens een interview met TheGamer.

Update - Far Cry 6 toch wel een politiek verhaal

Na het interview met Khavari is er veel stof op gaan waaien over de verklaring van de Narrative Director. In een verklaring op de website van Ubisoft geeft Khavari aan dat Far Cry 6 wel degelijk een politiek verhaal zal vertellen.
Volgens Khavari zal het verhaal van Far Cry 6 alleen geen versimpeld, binair statement over het huidige politieke klimaat in Cuba zijn. De Narrative Director zegt dat het een complex onderwerp is dat niet teruggebracht kan worden naar één quote.

Origineel bericht

Hoewel Ubisoft voor het ontwikkelen van de game gesproken heeft met guerrillastrijders die voor vrijheid vochten in Cuba in de jaren 50 en 60 en hier nog steeds voor vechten, wordt er geen politiek statement gemaakt over de situatie in dit eiland met de aankomende open wereld game.
Tijdens een interview met TheGamer vertelt Navid Khavari over het ontwikkelen van de game en dat zij een eerbetoon wilden geven voor de strijders van het verleden, maar wel een verhaal wilden creëren dat inspiratie uit het Cubaanse verleden vermijdt. Zo zegt de narrative director dat Ubisoft geen game wilde creëren over dit eiland gezien het gecompliceerde verleden van Cuba en het hiermee geen politieke statement wilde maken. Khavari zegt dat het Far Cry 6 eiland Yara gaat helpen een verhaal te vertellen dat erg open is over hun politiek en inspiratie.
Toch lijkt het fictieve eiland Yara aardig veel op Cuba en zitten er veel aspecten van zowel het eiland als de guerrillabewegingen in de game verwerkt. Dit zorgt dan ook voor veel kritiek op onder andere ResetEra, waar mensen zeggen dat Ubisoft de situatie op Cuba gebruikt voor de aankleding van de game, maar dat het geen duidelijk standpunt wil nemen hierin.

Op Cuba geïnspireerde Far Cry 6 komt snel uit

Alhoewel de controversie rondom de game steeds groter wordt, is er laatst gameplay getoond van de game met daarbij de releasedatum. Er is aangekondigd dat Far Cry 6 zeven oktober uitkomt op de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Epic Games Store, Uplay en Google Stadia.
Ben jij van plan Far Cry 6 te kopen wanneer het uitkomt? Laat het weten in de reacties!
Dit artikel is bijgewerkt op 1 juni 2021.