The Pokémon Company boekt recordwinst in 2020

News
dinsdag, 01 juni 2021 om 9:45
pokemon legends arceus 3f1614608585
Pokémon Company">The Pokémon Company heeft een indrukwekkend statistiek neergezet in 2020. In een jaar waarin het coronavirus mensen thuis hield, en een jaar waarin geen nieuwe, core Pokémon game verscheen, boekte het bedrijf een recordwinst. Dit jaar staan er wel belangrijke releases op de planning.
Pokémon is dit jaar 25 jaar oud geworden en toch blijft de ongekend populaire franchise nieuwe records vestigen. Zo heeft The Pokémon Company, het bedrijf dat is opgericht door Nintendo, Game Freak en Creatures, een recordwinst behaald in 2020. Er werd een netto winst van 18,6 miljard yen (140 miljoen euro) geboekt in het afgelopen fiscale jaar.
Dat is een stijging van 21,2 procent ten opzichte van het voorgaande fiscale jaar. Daarmee heeft het bedrijf achter Pokémon een nieuwe standaard gezet voor de te boeken winst in een fiscaal jaar. De omzet zelf lag op 120 miljard yen, wat omgerekend zo'n 897 miljoen euro is.
h2x1 nswitch newpokemonsnapf1619167052

The Pokémon Company gaat belangrijk jaar tegemoet

Wat de prestatie extra bijzonder maakt, is het feit dat er geen grote Pokémon-titels werden uitgebracht in 2020. Er kwamen slechts twee uitbreidingen voor Pokémon Sword en Shield uit die via een Season Pass verkrijgbaar waren. Verder kwam vroeg in het jaar een remaster uit van Pokémon Mystery Dungeon.
Voor dit jaar staan daarentegen wel een aantal belangrijke releases op de planning. Zo verscheen recentelijk een vervolg op Nintendo 64-titel Pokémon Snap, getiteld New Pokémon Snap. Verder staan eind dit jaar nog Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl op de planning. Begin volgend jaar staat daarnaast ook nog open-world titel Pokémon Legends Arceus op de planning, die binnen hetzelfde fiscale jaar valt als de andere titels. De tijd zal leren of de vier games voor een nog beter jaar zorgen bij The Pokémon Company.