Fans maken zich nu ineens zorgen om GTA 6

News
woensdag, 26 juni 2024 om 13:00
grand theft auto vi trailer gta 6f1701793438
Al meer dan 10 jaar hebben GTA-fans geen volledig nieuwe game mogen spelen. Maar het wachten op GTA 6 begint overzichtelijk te worden, aangezien de game volgend jaar verschijnt. Er zijn alleen fans die het vertrouwen in de game een klein beetje beginnen te verliezen, door een recente GTA Online-update.
Hoewel er al een decennium lang geen nieuwe GTA-game is verschenen, komt GTA Online nog steeds met nieuwe content. Door de jaren heen zijn er bijvoorbeeld wat opties bijgekomen om eigenaar te worden van nachtclubs, arcades of meer van dat soort zaken. Daarmee speel je missies vrij, maar verdien je ook in-game geld.
Dat geld komt passief binnen, maar het nadeel is dat je het persoonlijk moet ophalen bij elke zaak waar je eigenaar van bent. Een nieuwe update doet daar wat aan door te zorgen dat je dat inkomen op elk moment kunt opvragen. Er is alleen een kanttekening: deze feature is alleen beschikbaar voor GTA+ abonnees.
GTA+ is een abonnement dat geïntroduceerd werd met de PS5 en Xbox Series X/S-versies van GTA 5 en alleen op die platforms beschikbaar is. Met het abonnement kun je een aantal redelijk onbelangrijke voordelen in GTA Online krijgen en ook wat klassieke Rockstar-titels spelen. Dat er nu een quality of life-feature achter deze betaalmuur verdwijnt valt bij fans alleen slecht.

Goede hoop voor GTA 6 neemt af

Teleurstelling van fans zit er niet alleen in dat je moet betalen voor een vrij basale quality of life-feature, via een abonnement dat niet eens op elk platform te spelen is. Veel fans maken zich namelijk ook zorgen dat dit soort praktijken nog veel meer voor gaan komen in GTA 6 en dan vooral de online-modus van die game. Veel spelers uiten deze zorg in een Reddit-discussie over de feature.
Spelers vrezen dat GTA 6 nog veel meer van dit soort verdienmodellen heeft, misschien zelfs een record-aantal voor een game die geen MMO is. Dat Take-Two CEO Strauss Zelnick herhaaldelijk de mening heeft uitgesproken dat games veel meer waard zijn dan ervoor gevraagd wordt helpt niet om de zorgen te sussen. Meerdere gebruikers gevan aan niet meer zo uit te kijken naar GTA 6 (en een vernieuwd GTA Online) als dat gepaard gaat met meer focus op een abonnement als GTA+.