De beste 2025 games om naar uit te kijken

News
donderdag, 13 juni 2024 om 19:00
monster hunter wilds
Summer Game Fest 2024 heeft zich vooral beziggehouden met het opvullen het najaar van dit jaar, wat eerder nog wat leeg was. Maar er begint ook steeds meer tekening te komen in 2025. Dit zijn de games waar we volgend jaar naar uit moeten kijken.

Monster Hunter Wilds

Monster Hunter kan een aantal verschillende gedaantes aannemen, maar Monster Hunter World is met zijn grote open gebieden de meest geliefde en meest succesvolle titel tot nu toe. Deze is inmiddels alweer een aantal jaren oud en Monster Hunter Rise deed qua schaal juist een stapje terug. Maar fans van World kunnen in 2025 aan de slag met een echte opvolger.
Monster Hunter Wilds maakt de gebieden nog groter en zorgt bovendien dat ze flink kunnen veranderen, bijvoorbeeld door weersomstandigheden. Daardoor gaan monsters zich ook anders gedragen. Het is dus maar goed ook dat er weer een flink gevarieerd aanbod van verschillende wapens is.

Fable

We hebben al een tijdje weinig gezien van Fable, terwijl dat ooit toch een grote franchise was voor Xbox. Maar er is een nieuwe game in de maak, die steeds meer vorm begint te krijgen. Tijdens de afgelopen Xbox Showcase durfde Microsoft zelfs te beloven dat de game volgend jaar gaat verschijnen.
Het moet een nieuw begin worden voor de reeks. Wat dat precies gaat betekenen is nog even de vraag. Qua gameplay is er nog weinig getoond. Het is te hopen dat de game het wachten waard wordt, dus laat 2025 maar komen.

Death Stranding 2: On the Beach

Hideo Kojima’s games kunnen we rustig omschrijven als eigenzinnig. Dat zijn pitch voor de game OD door veel uitgevers niet eens begrepen werd, zegt genoeg. Ook Death Stranding was een bijzondere ervaring te noemen, waar je misschien een beetje van moet houden om hem te waarderen.
Death Stranding: Director’s Cut - PS5 Image
Death Stranding: Director’s Cut - PS5
EUR32.95
Op voorraad
Koop op bol.
Maar als je hem kan waarderen, wordt 2025 een mooi jaar. Dan verschijnt namelijk Death Stranding 2: On the Beach. De titel alleen al geeft aan dat het weer een typisch Kojima-hersenspinsel wordt, want hij verwijst naar een klassieke film die je waarschijnlijk niet kent, maar dankzij zijn verhaal echt in het straatje van Kojima past. Een releasedatum hebben we nog niet, maar Kojima weet wel vrij zeker dat 2025 haalbaar is.
doom the dark ages

Doom: The Dark Ages

Als grondlegger van het first-person shooter-genre is Doom met recht een legendarische franchise. Soms weet zo’n legendarische franchise het publiek na verloop van tijd niet echt meer omver te blazen, maar de recente Doom-games zijn steeds goed ontvangen. Ook het nieuwe Doom: The Dark Ages ziet er veelbelovend uit.
Er gaat dit keer een middeleeuws sausje over de game heen, aangezien het een prequel is voor de vorige games. Maar niet getreurd, het blijft natuurlijk gewoon een shooter. Ook leuk: ondanks dat id Software tegenwoordig onder Xbox valt, is deze game geen exclusive: hij verschijnt ook voor PS5.
gta 6 trailer luciaf1701763197

Grand Theft Auto 6

Er zijn weinig games die zoveel hype genereren als Grand Theft Auto 6. De eerste trailer was nauwelijks uit of hij brak al records wat betreft het aantal views op YouTube. Nadat fans 10 jaar droog hebben gestaan wat betreft een nieuwe GTA-game, is dat ook wel begrijpelijk.
Gameplay van GTA 6 hebben we helaas nog niet gezien, maar de beelden doen in ieder geval vermoeden dat het een grafisch wondertje wordt. Op dit moment is het doel dat de game in het najaar van 2025 verschijnt. Dat betekent helaas ook dat het bij onverhoopt uitstel heel snel 2026 wordt, maar laten we niet nu al de hoop verliezen.

Populair Nieuws