GTA 6 uitgever maakt games het liefst veel duurder

News
maandag, 13 november 2023 om 14:00
gta 6f1626425209
Binnenkort komen we eindelijk officieel iets te weten over GTA 6. Het is al enige tijd duidelijk dat Take-Two CEO Strauss Zelnick veel vertrouwen heeft in deze game. Volgens hem worden games als GTA 6 en andere Rockstar-titels zelfs veel te goedkoop verkocht.
Het is nog niet bekend wat GTA 6 gaat kosten, maar in het huidige prijsklimaat moeten we waarschijnlijk op zo’n 70 euro rekenen. Goedkoper wordt het in ieder geval niet, ondanks dat het maken van games dankzij AI op sommige vlakken makkelijker wordt. Hoewel er ook niet gezegd wordt dat GTA 6 duurder wordt dan 70 euro, zou het volgens Take-Two-baas Strauss Zelnick niet eens zo gek zijn.
Volgens Zelnick zou het aantal uren dat je je met een game kunt vermaken eigenlijk mee moeten wegen in de prijs. Een uur speeltijd is volgens Zelnick best waardevol en dus zijn veel games volgens Zelnick eigenlijk te goedkoop. De lengte van een game wordt zelden meegenomen in de prijs.

Wat gaat GTA 6 kosten?

De ontwikkelingskosten van GTA 6 zijn naar verluidt vrij hoog en GTA-games worden vaak tientallen of honderden uren gepeeld door fans. Maar volgens Zelnick is op de huidige markt geen realistisch prijsmodel voor een game die zo duur is om te maken. Waarschijnlijk wordt de prijs van de game dan ook niet de manier waarop Take-Two de investering terug wil verdienen.
Door de jaren heen heeft het bedrijf namelijk heel veel verdiend aan GTA Online, danzkzij microtransactions. Een online-component in GTA 6 is nog niet bevestigd, maar lijkt erg waarschijnlijk. Het zou wederom een grote bron van inkomsten kunnen zijn.