Wanneer komt GTA 6 in de winkelschappen terecht?

Article
maandag, 24 juni 2024 om 20:00
gta 6 trailer luciaf1701763197
Al jaren kijken fans uit naar de release van GTA 6. Maar wanneer kunnen we nu eindelijk de lancering verwachten van het nieuwste deel in de franchise?
In september vierde GTA 5 een opmerkelijk feestje. Het was toen namelijk tien jaar geleden dat de game voor het eerst verscheen op de Xbox 360 en PlayStation 3. Je zou in de tussentijd eigenlijk al twee nieuwe delen hebben verwacht, maar GTA 5 is nog steeds het meest recente deel in de reeks.
En heel vreemd is dat ook niet. Rockstar verdient namelijk goud geld met de game. Niet alleen door de re-releases op de PlayStation 4/Xbox One en PlayStation 5/Xbox Series X, maar ook door GTA Online. Spelers geven maandelijks flink wat uit aan Shark Cards om nieuwe woningen, boten, voertuigen en meer te kopen.
Maar hoewel Rockstar nog lang de dorst kan lessen met de appel genaamd GTA 5, zijn er veel fans die al jarenlang snakken naar de release van GTA 6. Heb je geen zin in multiplayer, dan ben je immers waarschijnlijk al lang uitgekeken op het avontuur van Michael, Trevor en Franklin.
Begin 2022 werd eindelijk officieel onthuld dat GTA 6 in ontwikkeling was - hoewel dat al een lange tijd een publiek geheim is - en afgelopen december kwam daar vervolgens de allereerste trailer bij. Een mooie video om fans lekker te maken, maar wanneer is dat lange wachten nu een keertje voorbij?

Onduidelijkheid over releasedatum

De trailer werd zeer enthousiast ontvangen door spelers - en brak ook meteen meerdere records op YouTube. Niet alleen omdat er duidelijkheid kwam over de settings en de criminelen waarmee je speelt, maar ook omdat er iets meer informatie werd gedeeld over de release.
Aan het einde van de trailer werden fans blij gemaakt met de woorden ‘coming 2025’. Sindsdien zijn er ook meerdere geruchten gekomen over welke periode van het jaar we GTA 6 kunnen verwachten. In tegenstelling tot andere franchises heeft Rockstar namelijk niet een bepaalde periode waarin het normaal een game uitbrengt.
Waar de nieuwe Call of Duty normaal in oktober of november gelanceerd wordt, zijn de GTA games door de jaren heen verschenen in maart, april, september, oktober en november. Volgens geruchten zouden we het nieuwe deel deze keer aan het begin van het jaar kunnen verwachten, waardoor het nog maar een kwestie van een half jaartje geduld hebben is.

Nog iets langer geduld hebben

Die geruchten zorgden er ook voor dat er vragen werden gesteld bij de aandeelhoudersvergadering van Take-Two, de uitgever van Grand Theft Auto. Dat bedrijf heeft vervolgens de hoop op snelle release in duigen laten vallen voor de fans.
Take-Two heeft namelijk bekendgemaakt dat GTA 6 gepland staat voor ‘het najaar van 2025’. De kans is dus groot dat de game uitkomt in oktober of november. Daarmee zou het nieuwste deel op tijd zijn voor de feestdagen in december, zodat hij meteen cadeau kan worden gegeven aan fans die ruim tien jaar aan het wachten zijn.
Overigens moeten PC-spelers nog langer geduld hebben. Momenteel staat GTA 6 namelijk alleen gepland om uit te komen op PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Hoewel een PC-release op den duur zal verschijnen, is het nog niet bekend wanneer.

Populair Nieuws

Laatste Reacties