Rockstar begint eigen Game Pass in GTA 5

News
vrijdag, 22 september 2023 om 10:30
gta 5 headerf1648131237
Er zijn tegenwoordig allerlei abonnementen op games, met Game Pass als bekendste. Rockstar waagt zich nu ook aan het concept, maar dan in GTA 5. Er worden klassieke games aangeboden via GTA+.
Rond de release van GTA 5 voor PlayStation 5 en Xbox Series X kwam Rockstar ook met GTA+. Wie daar een abonnement op neemt kan maandelijk allerlei bonussen ontvangen in de PS5 en Series X-versies van GTA Online. Het gaat dan bijvoorbeeld om in-game geld, auto’s of extra RP voor bepaalde activiteiten.
Volgens veel spelers is het abonnement zijn geld (6 euro per maand) niet waard. Maar nu komt er een beetje extra waarde bij. Via GTA+ kun je voortaan namelijk klassieke Rockstar games downloaden en spelen. Het gaat dan om volledige versies, net als bij Game Pass en PS Plus.

Welke games kun je spelen via GTA+

De eerste games die op deze manier worden aangeboden zijn de drie titels uit Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition. Die werden bij release door vrijwel iedereen afgebrand, dus een goed begin is het niet. Maar Rockstar geeft aan dat er ook andere titels in de roulatie aangeboden gaan worden.
Het ziet er naar uit dat je ook niet alleen GTA titels hoeft te verwachten. De letterlijke belofte is “klassieke Rockstar Games-titels”. Games als Red Dead Redemption, Max Payne en Bully lijken dus niet van tafel.