Facebook verliest 500 miljard na Meta omdoop

News
dinsdag, 22 februari 2022 om 14:30
meta g9045c715c 1920f1645524130
Het lijkt erop dat het omdopen van Facebook geen goed idee was. Sinds het bedrijf door het leven gaat als Meta is het namelijk 500 miljard verloren. Eerder zakte de aandelenwaarde van het bedrijf ook al flink.
Het gaat niet zo goed met Meta. Het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram heeft in korte tijd maarliefst 500 miljard dollar verloren. Daarmee is het bedrijf uit de top 10 rijkste bedrijven ter wereld gevallen. Eerst stond het op nummer 6.
Het is niet duidelijk hoeveel dit heeft te maken met de omdoop naar Meta. Er zijn namelijk genoeg andere factoren die waarschijnlijk bijdragen aan het verlies. Zo heeft Apple maatregelen getroffen waardoor Meta geen gebruikers meer mag volgen en gaat Google iets vergelijkbaars doen. Dit terwijl het verzamelen van data van gebruikers een belangrijk verdienmodel was voor Meta.
Ook trekt Facebook weinig jonge gebruikers. Jongeren kiezen steeds vaker voor andere social media platforms zoals TikTok. Ook verschillende rapporten over hoe Facebook met data omgaat schrikken nieuwe en bestaande gebruikers af.

Metaverse zorgt voor verwarring

Het Metaverse waar Meta aan werkt is bovendien ook nog geen succes. Hoewel veel bedrijven erop inzetten, zijn er ook veel partijen die er nog weinig in zien. Voor veel gebruikers is het nog onduidelijk wat er werkelijk wordt bereikt met het Metaverse.
Meta blijft een machtig bedrijf, maar een verlies van 500 miljard is toch niet niks. De populariteit van Meta’s platforms — met name Facebook — neemt merkbaar af. Of het Metaverse aanslaat zal nog moeten blijken.

Populair Nieuws