De beste items in Horizon Forbidden West om te gebruiken voor craften

Article
dinsdag, 22 februari 2022 om 14:00
horizon forbidden west 2f1645102456
Horizon Forbidden West is eindelijk uit en om ervoor te zorgen dat je goed van start gaat, knallen we in het Horizon Forbidden West alfabet door met talloze tips voor je! Eén van de elementen die in Horizon Forbidden West een tweede natuur wordt is het verzamelen van spullen. Toch zijn sommige items handiger om te verzamelen dan andere, omdat deze simpelweg vaker nodig hebt. De vijf beste items in Horizon Forbidden West voor crafting zetten we voor je op een rijtje.

Hoe werkt crafting in Horizon Forbidden West?

Laten we eerst uitleggen hoe het craften in Horizon Forbidden West werkt. Je kunt dit namelijk op twee manieren doen. De eerste daarvan is het gemakkelijkst en zal je waarschijnlijk vaker gebruiken. Dit doe je namelijk vanuit het wapenwiel om munitie te creëren.
Druk simpelweg op R1 en via een slow-motion animatie kun je vervolgens van ieder wapensoort met een simpele druk op de X-knop pijlen maken. De tijd tikt in de achtergrond langzaam door, terwijl jij voorzien wordt van nieuwe pijlen. Let daarom dus wel altijd goed op dat je de ruimte hebt om pijlen te maken, want als een Clawstrider je aanvalt, is dat niet het ideale moment om pijlen te maken.
De andere manier van craften is via de Workbenches die door de wereld te vinden zijn. Hier kun je rustig nieuwe wapens, outfits en traps creëren. Ook kun je hier je huidige uitrusting upgraden naar het volgende niveau. De voorwaarde is alleen wel dat je de goede items in huis hebt om te kunnen craften. Gelukkig helpen wij je uit de brand.
horizon forbidden west screenf1592466285

1. Ridge-Wood

Laten we maar aftrappen met de meest voordehandliggende keuze: Ridge-Wood. Zonder hout heb je geen pijlen en zonder pijlen sterf je vrijwel zeker een pijnlijke dood in de Forbidden West. Genoeg hout hebben voor pijlen is dan ook de meest primaire levensbehoefte voor Aloy en aan jou is het de taak om ervoor te zorgen dat de heldin altijd genoeg hout draagt.
Aloy kan tot 200 Ridge-Wood in haar inventory kwijt. Daarmee kun je wel even vooruit en anders kun je in de natuur altijd meer hout sprokkelen. Ridge-Wood is vrijwel overal in de wereld met bosjes te vinden, dus een groot probleem om dit item te vergaren is er niet.
horizon forbidden west 4f1622150852

2. Machine Muscle

Naast Ridge-Wood is er nog één item dat je zeker niet mag missen als het aankomt op munitie-voorwerpen. Het betreft Machine Muscle. Dit voorwerp heb je nodig als je Precision Arrows wil maken (en die wil je zeker maken). Deze pijlen zijn namelijk één van de sterkste soorten in de game en zijn dodelijk voor de mechanische dieren.
Het nadeel van de pijlen is dat het aanspannen wat langer duurt en dat je er minder van in je koker kunt dragen. Tenminste, dat lijkt op eerste gezicht het enige minpunt. Daar komt alleen al snel een tweede bij als je te weinig Machine Muscle bij je hebt, want zonder kun je geen nieuwe pijlen maken. Gelukkig is het voorwerp bij vrijwel iedere machine te looten zodra je deze verslagen hebt.
horizon forbidden west shellsnapperf1640170345

3. Botten, veren en huiden

De volgende item-soort is iets breder, want we gaan het hebben over de botten, veren en huiden van vrijwel ieder dier dat je in de natuur van Horizon Forbidden West vindt. Alle items die je krijgt van dieren als vossen, eenden, pelikanen en nog heel veel meer zijn essentieel. Alleen door deze te sprokkelen krijg je de kans om de verschillende tassen van Aloy te upgraden.
Zonder deze broodnodige upgrades zit je constant met zeer gelimiteerde voorraden. Dat wil je natuurlijk niet, want een Thunderjaw kan wel eens je hele arsenaal aan pijlen, levenselixers en vallen nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat Aloy diepe zakken heeft, moet je dus jacht maken op de verschillende dieren die in de bossen, bergen en rivieren van de game leven. Onze tip is om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen zodat je later in de game niet hoeft te grinden.
the horizon forbidden west s robots use things that weren t feasible in the first gamef1644852193

4. Greenshine

Greenshine is een nieuwe toevoeging in Horizon Forbidden West en ook direct één van de belangrijkste items die je kunt verzamelen. Het betreft een soort kristal dat enigszins oplicht wanneer je deze onderweg in de wereld tegenkomt en daardoor is het een gemakkelijk te herkennen voorwerp. De game vertelt je alleen niet dat je Greenshine nooit moet verkopen en dus doen wij dat nu voor je.
Greenshine heb je namelijk nodig voor tal van wapens upgrades. Wel zijn er verschillende soorten van Greenshine in de vorm van grotere kristallen en zelfs clusters van de glimmende edelsteen. Houd deze goed bij je, want gedurende je speelsessie ga je die gegarandeerd een keer nodig hebben voor wat upgrades.
horzion forbidden west photo mode luucf1645100811

5. Elemental items

Als laatste is er nog één item-type waarvan je zoveel mogelijk wil verzamelen. Daarmee doelen we op Elemental items in de vorm van Blaze, Chillwater, Sparker, Metalbite, Blastpaste en Purgewater. Deze voorwerpen zijn allemaal essentieel voor de verschillende soorten Elemental munitie die je kunt craften in de game.
Door hier een goede lading van te hebben, zet je jezelf als het ware op voor succes. Zo heb je direct genoeg pijlen van ieder type om de machines mee uit te schakelen. Sommige machines zijn immers bestand tegen vele pijlsoorten en je wil natuurlijk niet dat je precies die ene pijl mist die wel supereffectief is.

Alles over Horizon Forbidden West

Nu je weet welke items je absoluut moet verzamelen in Horizon Forbidden West, kun je goed voorbereid op pad. Op zoek naar nog meer handige tips over de game? Check dan snel hier onze gids met tien tips voor vroeg in de game. Bezoek ook ons Horizon Forbidden West alfabet voor meer informatie over ieder aspect van de game!