Facebook stopt miljarden in Metaverse project

News
dinsdag, 26 oktober 2021 om 15:30
vr brilf1632908334
De Metaverse is het project dat de toekomst moet zijn voor Facebook. Het bedrijf investeert dit jaar maar liefst 10 miljard dollar in de Metaverse en is van plan in de aankomende jaren nog veel meer geld te investeren.
De Metaverse is volgens Facebook het project van de toekomst. Het moet een digitale wereld worden die door middel van een VR bril beschikbaar wordt. Meerdere bedrijven werken aan het project, maar Facebook probeert het meest te werken aan het project.

Facebook investeert veel geld

Facebook investeert dit jaar 10 miljard dollar in het Metaverse project. Het bedrijf wil de aankomende jaren steeds meer geld gaan investeren in het project. Dit maakt het bedrijf bekend, nadat er nieuwe kwartaalcijfers zijn uitgekomen.
Het geld wordt verspreid onder verschillende onderdelen, zoals het maken van de Metaverse, maar ook de ontwikkeling van de Oculus VR-brillen. Deze zijn namelijk cruciaal voor het werken van de Metaverse.
De Metaverse moet echt de toekomst worden voor Facebook, het bedrijf wil zelfs de naam veranderen, zodat het bedrijf niet alleen maar meer geassocieerd wordt met het sociale mediaplatform Facebook. Het bedrijf wil uitstralen dat het meer is dan alleen een social media bedrijf.
De Metaverse wordt een digitale wereld, waar je met mensen kan praten online, terwijl het net lijkt alsof je echt met deze mensen in een ruimte zit. Facebook haalt zelf vaak het voorbeeld aan van vergaderen. De Metaverse is niet alleen bedoeld als een nieuwe manier van thuiswerken, het zou ook de sociale media van de toekomst zijn.

Populair Nieuws