Nintendo ziet nog weinig in metaverse

News
dinsdag, 15 februari 2022 om 13:30
Veel bedrijven in de game- en tech-sfeer zijn de laatste tijd nogal bezig met het metaverse en NFTs. Maar het lijkt erop dat Nintendo zich er voorlopig niet aan waagt. Het bedrijf laat in een Q&A weten er niet actief mee bezig te zijn.
Tijdens een recente Q&A voor investeerders kreeg Nintendo-baas Shuntaro Furukawa de vraag of het bedrijf plannen heeft voor het metaverse en NFTs. Op NFTs ging Furukawa niet specifiek in, maar over het metaverse liet hij weten dat Nintendo nog geen reden ziet om er op in te zetten.
In de vraag werd beweerd dat games als Animal Crossing: New Horizons al trekjes vertonen van het metaverse. Furukawa erkent dat het metaverse daarom inderdaad interessant kan zijn. Hij noemt het metaverse ook iets dat ‘veel potentie’ heeft. Toch ziet hij geen concrete toepassing voor het metaverse.

Nintendo kijkt metaverse nog even aan

Zoals vaker met nieuwe ontwikkelingen heeft Nintendo dus geen behoefte om al te snel in het metaverse te duiken. We hoeven dus voorlopig geen Nintendo-games te verwachten waarvan je alleen via het metaverse optimaal kunt genieten. Nu is het afwachten of Nintendo ooit die ‘Nintendo-benadering’ kan vinden.