Deze eis stelt Max Verstappen om bij Red Bull Racing te blijven

News
donderdag, 18 april 2024 om 14:00
max verstappen christian horner pre season test bahrein 2024f1708615848
De laatste tijd is het flink rumoerig geweest bij Red Bull Racing, waardoor zelfs de vraag ontstond of Max Verstappen bij het team zou blijven. De wereldkampioen stelt nu een eis als het team hem wil blijven behouden.
Na de bizarre finale in 2021, was Max Verstappen erg stellig over de radio. Hij stelde voor aan Red Bull Racing om dit nog voor de komende vijf of tien jaar te gaan doen. Niet lang daarna tekende de Nederlander een contract bij het team tot het einde van 2028 - het langstlopende contract in de sport ooit.
Maar het is de vraag hoe waterdicht dat contract precies is. Eerder dit jaar zijn er geruchten opgedoken dat Verstappen mogelijk geïnteresseerd is in een stoeltje bij een ander team, na de interne chaos bij Red Bull Racing. Sterker nog, de wereldkampioen dreigde weg te gaan als adviseur Helmut Marko op non-actief werd gezet.
Voorafgaand aan de GP van China heeft Verstappen nu duidelijk gemaakt wat hij wil zien bij het team, als ze hem willen behouden voor de komende jaren. Dat meldt GPblog.com.

“Na 2021 tekende ik een lange deal met het team. Het enige dat ik vanaf het begin heb gezegd tegen het team, is dat ik een rustige, vredige omgeving wil hebben voor het team. De laatste tijd hebben we het weer over de auto, daar ben ik al blij mee. We hebben het weer over de performance, dat is ook hoe het zou moeten zijn. En zolang ik nog blij ben bij het team, is er geen reden om te vertrekken.”

- Max Verstappen

Stilte voor de storm?

De kalmte lijkt de laatste tijd weer teruggekeerd bij Red Bull Racing, maar het is de vraag hoe lang dat het geval zal zijn. De zaak rondom Christian Horner is namelijk nog niet ten einde. Zo zou de vrouw die de aanklacht heeft ingediend tegen de teambaas deze week opnieuw worden ondervraagd over de kwestie.
Dat wordt gedaan als onderdeel van het hoger beroep waarin de vrouw is gegaan. De medewerkster van Red Bull Racing was het niet eens met de initiële uitspraak van het bedrijf en heeft juridische stappen gezet.

Populair Nieuws

Laatste Reacties